Buget mic, explicaţii vioaie! Ca-ntre gugulani! [INTERVIU VIDEO]

Bugetul Primăriei Municipiului Caransebeș este mai mic decât în anii trecuți, fiind afectat de majorarea de salarii pentru angajații din administrație, dar și de unele decizii la nivel guvernamental, care afectează bugetele locale.

În cadrul unui interviu acordat în redacţia Express de Banat jurnalistului Dan Popoviciu, consilierul PSD Florin Bogdea, liderul grupului social-democrat din Consiliul Local al Municipiului Caransebeș, a specificat că bugetele din anii trecuți au fost atât de consistente și datorită banilor care au venit din taxele impuse șoferilor de tiruri care au traversat orașul, până când centura municipiului a fost reparată.

„Bugetul încă nu a fost aprobat în Consiliul Local, însă cu siguranță, în alte timpuri, când se colectau banii de la centură, era un alt buget. Poate și mărirea de salarii din Primărie afectează bugetul, am citit o statistică în care se menționează că primarul din Caransebeș este pe locul 11 la nivel de țară privind valoarea salariului. Și de aici se calculează în procente salariul viceprimarului, și de la el, salariile șefilor de compartimente. Dar eu consider că sunt bune și aceste măriri de salarii, dacă oamenii își fac treaba”, menționează Florin Bogdea.

1000x200 dacus 02

Pe de altă parte, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a precizat că, după noul mod de calcul al bugetelor locale pe 2018, pierderea se va resimți cel mai tare la încasările din cotele pe impozitul pe venit, care, după estimări, vor fi mai mici cu aproape 1 milion de euro.

„Bugetul va fi afectat destul de consistent, cam cu echivalentul bugetului pentru investiții din acest an. Va fi un an bun pentru angajații din administrație și va fi un an prost pentru Primărie. Vor fi creșteri salariale, nu spectaculoase, undeva la 6 procente am calculat noi, dar un an prost pentru Primărie, pentru că bugetul va fi afectat destul de sever în urma acestor măsuri. Scăderea cotei din impozitul pe venit și creșterile salariale nu sunt singurele măsuri care vor afecta bugetul local, pentru că municipalitatea va trebui, spre exemplu, să contribuie cu 10% la salariile asistenților persoanelor cu handicap sau să plătească tichetele de vacanță ale angajaților”, a declarat primarul Felix Borcean.

YouTube video

publicitate si promovare online banner maxagro