Buget de 11.800.000 de lei pentru Oțelu Roșu!

În această perioadă, toate administrațiile publice locale sunt antrenate în structurarea bugetelor locale. Așadar, și la Oțelu Roșu ordonatorul de credite a gândit din timp modul în care va împărți banii anul acesta, astfel încât oamenii să aibă parte și de investiții.

Potrivit Legii, bugetul Primăriei trebuie structurat în funcție de cel din anii anteriori. Împărțite pe capitole bugetare, cheltuielile administrației publice locale sunt mari, însă o sumă destul de importantă rămâne și pentru investiții.

„Avem un buget de circa 11.800.000 de lei, dintre care, anual, circa 5,1 milioane de lei se duc la învățământ pentru plata salariilor dascălilor. Alte două milioane sunt pentru salariile aparatului propriu, iar până într-un million de lei valorează întreținerea Spitalului Orășenesc. Sănătatea consumă mulți bani și am pregătit un set de măsuri, ca să diminuăm cheltuielile”, a declarat Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu. Mai mult decât atât, iluminatul public ajunge la 250.000 de lei anual.

Bani pentru cantină

Un capitol deosebit de important pentru administrația publică locală din Oțelu Roșu este cel de asistență socială. Asta mai ales că, orașul este unul dintre puținele din Caraș-Severin în care Primăria are în administrare o cantină socială.

„Am găsit datorii la Cantina de Ajutor Social, în jur de 80.000 de lei, sumă care mi s-a părut nejustificată. Noi ajutăm persoanele care nu au venituri, însă se poate face economie, mai ales că începând cu luna iunie, cantina a consumat numai 2.700 de lei. Perioada este aproximativ similară, deci costurile din anii precedenți nu sunt justificate”, este de părere edilul-șef.

Alte  cheltuieli se vor mai face în anul 2013 pentru școli și grădinițe, pentru combustibil, 250 de mii de lei, iar echipa de fotbal va primi 100.000 de lei pe an.

În urma acestor cheltuieli, pentru investiții vor rămâne circa 1 – 1,2 milioane de lei, iar în această sumă nu sunt cuprinși banii care provin din terenurile vândute sau concesionate recent.