Bucurie pentru elevi! Tezele au fost scoase din grila de evaluare

Din cauza situației epidemiologice, luând în calcul scenariul roșu aplicat tuturor unităților de învățământ prin care s-a adoptat metoda parcurgerii materiei în variantă online, Ministerul Educației a decis, prin ordin, suspendarea tezelor din grila de evaluare, acestea fiind înlocuite cu evaluarea sumativă.

Ținând cont de faptul că primul semestru al anului școlar 2020-2021 se apropie de final, moment în care elevii ar trebui să susțină teze la disciplinele de bază, reprezentanții Ministerului Educației au găsit soluția prin care școlarii să poată încheia prima etapă a studiului printr-o modalitate echidistantă de evaluare.

Prin Ordinul Nr. 5.977 din 9 noiembrie 2020, iată pe scurt modul în care urmează a fi evaluați elevii în acest semestru ale cărui cursuri se vor derula până la data de 29 ianuarie, acesta fiind urmat de vacanța intersemestrială: 30 ianuarie 2021-7 februarie 2021:

„Ca urmare a situației desfășurării activităților educaționale în mediul online, s-a decis, prin consultare la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, ca în anul școlar 2020-2021 să nu se susțină teze, ca formă de evaluare sumativă, media semestrială urmând a se calcula prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor obținute prin evaluarea continuă, la cel mai apropiat număr întreg. La o diferenţă de 50 de sutimi, rotunjirea se va face în favoarea elevului. Eliminarea tezei din categoria modalităților de evaluare sumativă are în vedere atât asigurarea echității evaluării, la nivel național, pentru toți elevii, cât și păstrarea motivației pentru învățare și creșterea randamentului școlar printr-un proces continuu de evaluare”.

Sursa foto principal: ziuaconstanta.ro.