Bucurie mare la sediul USR-PLUS din Timișoara, la aflarea exit-pollului din capitală! Ropote de aplauze și speranțe pentru un rezultat pozitiv în orașul de pe Bega

Atmosferă relaxantă în fața sediului USR-PLUS din Timișoara, duminică seara, când a fost prezentat primul exit poll din București, dar și din alte orașe din țară. Dominic Samuel Fritz, candidat la Primăria Timișoara, este încrezător că rezultatul va fi unul pozitiv în orașul de pe Bega.

Încă de la ora 20.30, spațiul din fața sediului USR-PLUS, aflat lângă Parcul de Copii, a fost plin de membri și simpatizanți ai partidului. Atmosfera nu a fost deloc tensionată în ciuda faptului că pe fundal se auzea numărătoarea inversă. Primele rezultate l-au clasat, pe primul loc pe Nicușor Dan, cu un procent de 47.2% față de Gabriela Firea, în cazul căreia procentajul s-a situat cu mult sub – 39%. 

La aflarea veștilor, toți cei prezenți au aplaudat preț de câteva minute, iar de emoție unii au și plâns. Ropote de aplauze s-au auzit și după ce au fost anunțați potențialii câștigători ai Primăriilor Sectoarelor 1 și 2.

„Încă nu avem rezultate pentru Timișoara și de aceea aș vrea să comentez ce se întâmplă la București. Ne bucurăm foarte foarte mult că Nicușor Dan a câștigat capitala. Este un semnal foarte, foarte clar împotriva baronilor locali, împotriva PSD-ului și cred că semnalul din capitală se va simți și în alte orașe mari unde avem baroni locali, unde oamenii au spus că nu se mai poate. Mă bucur că au câștigat colegii USR-PLUS Clotilde Armand și Radu Mihaiu în sectorul 1 și 2 și luăm acest lucru ca un semn bun și pentru energia pe care am simțit-o în Timișoara și în județul Timiș în ultimele zile și în ziua votului.”, a spus Dominic Fritz.

Candidatul USR-PLUS la Primăria Timișoara are încredere că veștile bune vor veni și în Banat după numărătoarea voturilor.

„Mă bucur că prezența la vot în Timișoara a crescut la 34% și că au votat mult mai mulți timișoreni în comparație cu anul 2016. Mă bucur în mod deosebit că, în cazul categoriei de vârstă situate între 18 și 44 de ani, prezența la vot a crescut cu 44% față de 2016 în Timișoara. Asta înseamnă că tinerii din Timișoara au înțeles că alegerile locale sunt importante pentru viața lor. (…) Astăzi m-am plimbat prin zonă și foarte mulți oameni au venit la mine și mi-au spus cu bucurie că au votat. Deci suntem încrezători și așteptăm rezultatele. Vom sta toată noaptea aici.”, a mai spus Fritz.