Bucuria revederii la Gărâna pentru etnicii din Banat

Etnicii din Banat sunt invitați la Gărâna duminică, 13 octombrie, pentru a-și prezenta portul, cântul și tradiția de secole. Buna dispoziție și bucuria vor predomina, alături de multitudinea de culori purtate de către participanți, care aduc istoria mai aproape de cei tineri.

Festivalul Comunităților Etnice din Banat, aflat la ediția a XVIII-a, este organizat de către Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și Primăria și Consiliul Local Brebu Nou. Cu această ocazie va fi prezentat un program cultural-artistic bogat și variat al comunităților etnice din Banatul de Munte și nu numai.

Evenimentul se bucură de notorietate și, prin urmare, vor participa și formații artistice din județul Timiș, informează Ioan Benga, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.

Programul artistic se va desfășura la Căminul Cultural din Gărâna începând cu ora 11.00. Pentru început, toți participanții vor oferi o paradă a portului popular, după care deschiderea programului va avea loc la ora 12.30 cu Fanfara din Anina. Vor participa formații din Clocotici, Deta, Berzasca, Gătaia, Cornuțel Banat, Caransebeș, Tormac, Socol, Moldova Nouă și Reșița. Programul se va încheia cu un recital extraordinar de muzică sârbească, solist instrumentist Răzvan Vaida la vioară, Bogdan Mircovici acordeon și solista vocală Milena Țaran, coordonator artistic Titian Puichiță.

Sursa foto: Radio Timișoara