FOTO:„Bubuie” mercurul în termometre! Sunt 39 de grade în creștere în autobuzele RO-A-Tir!

Cele 35 de grade Celsius de afară sunt mic copil pe lângă temperatura incendiară, la propriu, din mijloacele de transport cu care reșițenii sunt obligați să circule. Chiar dacă plouă cu sesizări și plângeri atât spre primărie, cât și spre RO-A-Tir, iadul din autobuze nu interesează pe nimeni.

Termometrele au indicat astăzi 35 de grade la umbră în municipiul Reșița. După doar cinci minute în unul dintre mijloacele de transport gestionate de societatea RO-A-Tir, mercurul a urcat cu mult până și peste canicula din oraș, atingând aproape pragul critic de 40 de grade.

Situația este scandaloasă, de-a dreptul, în condițiile în care la cele 39 de grade, cu trei nivele peste temperatura insuportabilă de afară, aerul din autobuzele reșițene este irespirabil. Tocmai de aceea, de când municipiul a fost lovit de un val de caniculă, autobuzele reșițene circulă aproape goale cea mai mare parte din zi.

Vom muri de cald într-o zi, poate atunci se sesizează cineva. Mie mi-e greu să și respir, mai ales că sunt mai în vârstă și am și probleme cu tensiunea. Aș merge și pe jos dacă aș putea, dar nu mă lasă picioarele, așa că nu am încotro decât să suport canicula din autobuze”, a explicat Anișoara Țoiu, una dintre bătrânele care flutura în disperare un evantai.

Chiar dacă cetățenii cad de multe ori ca muștele, iar redacția Express de Banat a abordat de multe ori subiectul încercând să găsească o rezolvare, se pare că reprezentanții societății RO-A-Tir nu au urechi să audă. Scuzele plauzibile pentru ei, cum că sistemele de climatizare nu fac față din cauza stațiilor prea dese, sunt anulate în momentul în care cetățenii susțin că aerul condiționat nici măcar nu este pornit, fiind ținut închis pentru a face economie. Mai mult decât atât, reșițenii sunt de părere că societatea de transport își face rău singură, având în vedere că toată lumea fuge cât poate de saunele pe roți.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157646447616402″]

„Este inadmisibil, nici măcar nu putem sa respirăm. Toată lumea a criticat tramvaiele când funcționau, dar eu sunt de părere că era mult mai bine cu ele. Măcar acolo știai din start că nu există sistem de climatizare. Aici te sufoci pentru că așa vrea unul și altul. Logic că nu le pasă când șoferilor le suflă aerul în voie. Degeaba fac ei economie, că vor ajunge să își piardă toți clienții”, a explicat Virgil Cotârlă, unul dintre pasageri.

Și soluția găsită de autoritățile locale este stupefiantă. Acestea le recomandau reșițenilor să evite mijloacele de transport în comun în zilele foarte călduroase. Reșițenii nu au încotro decât să se conformeze și să pornească la pas prin soare, pentru a evita pe cât posibil iadul din autobuze.

CITEȘTE ȘI: REȘIȚENII LEȘINĂ ÎN AUTOBUZE

CITEȘTE ȘI: CANICULA ESTE DE VINĂ!

tmc 640