Brutari și lucrători în comerț cu acte în regulă. Deocamdată, la început de drum

Proiectul cu cea mai mare valoare din istoria Caransebeșului în domeniul social își urmează cursul. Săptămâna aceasta peste 20 de tineri s-au înscris la cursuri de calificare pentru a deveni brutari sau lucrători în comerț.

În prezența primarului Felix Borcean, a viceprimarului Marius Isac și a șefului Serviciului Proiecte Europene, Gabriela Bănăduc, 24 de tineri din Caransebeș, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, au semnat luni, 2 septembrie, contracte de ucenicie în cadrul proiectului „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș”. Proiectul are o valoare de 24 de milioane de lei, fiind derulat de municipalitate, în parteneriat cu Asociația „Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare”, cu Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș, cu Episcopia Caransebeșului și cu Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

Timp de 12 luni, tinerii vor efectua practică pentru a se califica în meseriile de brutar și de lucrător în comerț la trei societăți comerciale caransebeșene. Patronii societăților îi vor remunera pe tineri pentru a fi motivați să muncească.

Cei trei oficiali ai Primăriei le-au urat succes tinerilor în următoarele 12 luni, în care pot deprinde o meserie care să-i ajute pe viitor.

Perioada de implementare este de 36 de luni, adică până în luna august a anului viitor (13 august 2020).

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Axa Prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei, 4.1 Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome.