Brazi de Crăciun doar pentru angajații Direcției Silvice Caraș-Severin

Direcția Silvică a județului Caraș-Severin a decis ca nici anul acesta să nu scoată la vânzare brazi de Crăciun. Romsilva a anunțat joi că vor fi puși pe piață peste 30.000 de pomi pentru sărbătorile de iarnă, dar se pare că niciunul dintre ei nu se va regăsi în Caraș-Severin.

Direcția Silvică a redus semnificativ în ultimii ani numărul pomilor de Crăciun recoltați din fondul forestier administrat, scăzând astfel presiunea asupra arboretelor tinere și încurajând dezvoltarea normală a acestora prin promovarea exemplarelor de viitor, iar în paralel au fost înființate culturi specializate pentru pomi de Crăciun, transmite directorul Ion Tabugan.

La nivelul Direcției Silvice Caraș-Severin vor fi recoltați cel mult 160 de pomi de Crăciun, mai spune Tabugan, în cea mai mare parte provenind din pepinierele silvice, în cadrul unor culturi specializate, iar o mică parte provin din lucrări silvice autorizate în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

„Brazii recoltați nu vor ajunge la vânzare pentru publicul larg, ci se vor utiliza pentru asigurarea drepturilor angajaților prevăzute de contractul colectiv de muncă”, subliniază directorul Direcției Silvice Caraș-Severin.