Brantner a început anul în forță – colectarea deșeurilor duse la un nivel superior

pubele brantner
untitled design set 970x90 px

Primele 1800 de pubele au fost repartizate reșițenilor care locuiesc la casă, urmând ca în perioada imediat următoare alte sute de pubele să ajungă și în celelalte localități din Caraș-Severin.

În cadrul contractului încheiat cu ADI Caras-Severin, operatorul serviciului de salubrizare, ce își va desfășura activitatea în următorii 8 ani, va repartiza gratuit tuturor gospodăriilor pubele maro destinate deșeurilor biodegradabile și negre pentru deșeuri reziduale. De asemenea, fiecare abonat din zona de case, ce are încheiat un contract cu operatorul, va semna și un proces-verbal de predare primire.

Până în momentul de față operatorul a repartizat pubele în cartierele aparținătoare: Doman, Secu, Cuptoare și Calnic, iar acum este vizată zona Muncitoresc. Abonații serviciului care nu au primit recipienți, deoarece nu au fost găsiți la domiciliu, se pot adresa adresa operatorului Brantner Servicii Ecologice, la numerele de telefon: 0737770526 sau 0355429963, sau la adresa de email: resita@brantner.com, în vederea programării repartizării pubelelor. Totodată, se pot prezenta la adresa firmei de pe Str. Timișoarei nr.1  pentru a ridica, personal, recipienții.

Prestatorul de servicii de salubritate Brantner Servicii Ecologice, în parteneriat cu ADI Caras-Severin, duce colectarea deșeurilor din Caras-Severin – Zona 1, la standardele agreate de către Uniunea Europeana, colectând deșeurile de la persoanele fizice pe 5 fracții: hârtie-carton, plastic-metal, sticlă, biodegradabile, rezidual.

brantner

Noutatea, în cadrul noului contract încheiat, o reprezintă colectarea separată a deșeurilor biodegradabile, fracția deșeurilor menajere se împarte în rezidual si biodegradabil. În perioada următoare operatorul va organiza campanii de conștientizare-informare cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor, informând, totodată, și data de începere a colectării pe cele 5 fracții.

De la mijlocul lunii februarie, Brantner Servicii Ecologice va începe igienizarea, înlocuirea și etichetarea  containerelor de pe platformele de colectare selectivă, în cursul lunii martie urmând a fi amplasate și containerele maro, în vederea depozitarii deșeurilor biodegradabile.

În municipiul Reșița, în sectorul case, colectarea deșeurilor va fi implementată pe sistemul „din poartă în poartă”, urmând a fi desființate platformele actuale, fiecare gospodărie beneficiind de pubele negre-maro, cât și de saci colorați. Fiecare tip de deșeu va fi colectat separat, platforme se vor mai regăsi doar în zonele cu acces dificil.

Operatorul a achiziționat dotările tehnice, conform obligațiilor contractuale, dotări moderne, cu un grad de poluare redus. În această perioadă a început contractarea în localitățile ce aparțin de Zona 1 Reșița, iar din momentul contractării se va trece la repartizarea recipienților adecvați fiecărui tip de deșeu, pubele pentru colectare rezidual și biodegradabil, saci colorați personalizați pentru deșeuri reciclabile.

Conform legislației în vigoare, fiecare persoană fizică este obligată să încheie contract cu operatorul pentru a nu risca impunerea de sancțiuni și trecerea la taxa specială, care poate fi de până la 3 ori mai mare decât tariful practicat de către operator.

Brantner 1000x100px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/