Brâncuși la Timișoara. Peste 2.500 de rezervări făcute pentru expoziția de la Muzeul de Artă

Muzeul National de Arta din Piata Unirii din Timisoara
publicitate si promovare in ziar

În prima săptămână de la punerea în vânzare a biletelor, peste 2.500 de persoane s-au arătat interesate să viziteze expoziția Brâncuși de la Timișoara. Sunt fie persoane care au cumpărat un bilet, fie grupuri de școlari și copii ai căror însoțitori au rezervat un interval orar de vizitare.

Prima expoziție de anvergură dedicată lui Constantin Brâncuși în România se deschide la Muzeul de Artă din Timișoara în 30 septembrie. Reunește 100 de lucrări ale artistului din mari muzee ale lumii și din țară, a căror valoare de asigurare este de jumătate de miliard de euro. Câteva din lucrările marelui sculptor care vor fi expuse la Muzeul de Artă din Timișoara sunt „Ecorşeul”, „Piatră de hotar”, „Sărutul”, „Coloana”, „Muza adormită” sau „Măiastra”. Pe afișul expoziției se regăsește „Pasărea în văzduh”.

Muzeul de Arta din Timisoara gazduieste, din 30 septembrie 2023 expozitia dedicata sculptorului roman Constantin Brancusi

Muzeul de Arta din Timisoara gazduieste, din 30 septembrie 2023 expozitia dedicata sculptorului roman Constantin Brancusi

Despre prețul de 88 de lei pentru un bilet de intrare, directorul Muzeului de Artă Filip Petcu spune că are o semnificație: „două infinituri răsturnate, dar şi cele opt faţete câte sunt pe Coloana Infinitului”.

„Mă bucur că am putut aduce operele marelui nostru artist la Timișoara în acest an extraordinar de important pentru Timișoara și județul nostru. Pentru noi, expoziția este doar un punct de plecare, am ridicat ștacheta la un nivel foarte înalt și este baza pentru viitoare expoziții de succes aici, la Timișoara. Am reușit să interconectăm muzeul nostru cu instituții muzeale de prestigiu de la nivel european și mondial, cu colecționari din domeniul privat, legături care ne vor permite să aducem și alți artiști de renume mondial aici și să facem din Muzeul de Artă una dintre instituțiile respectate și reper de profesionalism în peisajul muzeal european.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Expoziția „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” va putea fi vizitată până în 28 ianuarie 2024. Bilete pot fi achiziționate de pe site-ul: brancusi-2023.info.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01