UPDATE. Braconieri prinși în Reșița cu arme ilegale, cuțite și animale moarte!

Captură impresionantă, la orele dimineții, în municipiul Reșița! Oamenii legii au găsit într-o mașină un întreg arsenal de vânătoare, dar și un porc mistreț și un iepure, „victime” ale unei partide de vânătoare.

Captură impresionantă, la orele dimineții, în municipiul Reșița. Polițiștii au depistat în trafic, pe strada I. L. Caragiale un autoturism murdar de noroi și care circula cu farurile stinse. Oamenii legii au urmărit mașina până pe strada Golului, acolo unde au oprit-o pentru control. În autoturism se aflau 3 bărbați din Reșița și Arad, cu vârste cuprinse între 34 și 42 de ani, iar în portbagajul autoturismului au găsit un mistreț și un iepure de câmp, animale braconate într-o pădure din apropierea localității Biniș.

„La fața locului au venit și polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase care au depistat în autoturism și componentele unei arme de vânătoare, calibru 22 mm, ce aparținea unuia dintre bărbați. Acesta a recunoscut că arma a fost cumpărată din Franța și introdusă ilegal în țară, el nefiind deținătorul unui permis de port-armă”, informează Cecilia Dăneț, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Polițiștii au confiscat întregul arsenal și continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate a bănuiților.

UPDATE, 8 februarie

Cercetările au continuat în cazul bărbaților cercetați pentru braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept și contrabandă calificată.

Polițiștii au ridicat de la domiciliul unuia dintre ei o armă cu aer comprimat, muniție pentru armele cu aer comprimat cal. 4,5 mm, precum și 532 de cartușe cal. 5,6 mm, deținute ilegal. Bănuiții au fost prezentați ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița care a dispus față de ei măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.