Bozovicenii sărbătoresc 83 de ani de fotbal

Astazi, de la ora 15, pe stadionul “Nera” din Bozovici, va avea loc un regal fotbalistic menit să sărbătorească împlinirea a 83 de ani de la înfiinţarea primului club de fotbal de pe Valea Almăjului.

Asociaţia Sportivă Nera Bozovici sărbătoreşte 83 de ani de la înfiinţare într-o acţiune comună şi de suflet cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin. Prima asociaţie sportivă care a practicat fotbalul în Valea Almăjului a luat fiinţă în anul 1929, sub denumirea “Venus” Bozovici. În anul 1934 şi-a schimbat denumirea în “Nera” Bozovici, după cum rezultă din Decizia Consiliului Comunal prin care se atribuie A.S. Nera spre “folosinţă veşnică” suprafaţa necesară terenului de fotbal din locul târgului de vite din centrul comunei, loc în care se află şi azi.

Jucătorii erau în majoritate ţărani din Bozovici. Echipa nu a participat în competiţii oficiale, pentru că la acea vreme nu exista aşa ceva. A disputat doar meciuri amicale, cu echipele din localităţile învecinate, Dalboşeţ, Anina, Oraviţa, dar şi cu alte echipe din localităţi mai îndepărtate: Turnu Severin sau Herculane. După 83 de ani, pe terenul “Nera” din localitate, va avea loc un regal fotbalistic la care sunt invitate patru echipe de fotbal: două echipe de juniori, Nera Bozovici – 2012 şi o echipă de old-boys formată din ”jucătorii din toate timpurile” ale Nerei Bozovici. La eveniment şi-a anunţat prezenţa şi ex-internaţionalul Iosif Rotariu, cel mai renumit fotbalist care l-a dat Valea Almăjului.