Bozankaya, producătorul de tramvaie din Timișoara, a realizat primul metrou fără conductor

Bozankaya Timisoara a produs primul metrou fara sofer

Bozankaya, firma care produce noile tramvaie de mari dimensiuni din Timișoara, a realizat primul metrou fără conductor.

Proiect revoluționar implementat de firma turcească Bozankaya, producătorul de tramvaie din Timișoara și Iași. Compania a livrat, în Istanbul, primul metrou fără conductor din Turcia. Proiectul reprezintă un pas important în evoluția şi modernizarea infrastructurii feroviare, deschizând noi orizonturi în mobilitatea europeană.

Ceremonia de inaugurare a avut loc la fabrica Bozankaya din Ankara, eveniment în cadrul căruia a participat şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Abdulkadir Uraloğlu.

Bozankaya Timisoara a produs primul metrou fara sofer

Suntem bucuroși să prezentăm primul nostru metrou fără conductor fabricat în Turcia. Îi felicit pe membrii Consiliului de Administrație al Bozankaya și pe toți cei care au contribuit la acest proiect, de la ingineri la tehnicieni. Compania Bozankaya joacă un rol semnificativ în avansarea sectorului sistemelor feroviare din Turcia, oferind soluții inovatoare pentru transportul public”, a declarat ministrul Uraloğlu.

Prima livrare a fost finalizată pe 25 septembrie 2023, vehiculul fiind adus în depozitul Gebze OSB Şekerpınar. Până la sfârșitul anului 2023 este planificată livrarea a unui număr de patru metrouri în Turcia, fiecare având câte șapte vagoane. Metroul dispune de prize pentru alimentarea dispozitivelor electrice ale călătorilor și este produs local în procent de 63%. Cu o viteză de deplasare de 80 km/h și o lungime de 88 de metri, metroul utilizează un „Sistem de frânare regenerativă” pentru a recupera energia generată în timpul frânării, contribuind astfel la reducerea consumului total de energie.

Metroul Gebze-Darıca a fost special conceput pentru provincia Kocaeli și reprezintă o inovație pentru transportul feroviar din Turcia. Funcționând autonom la nivelul de automatizare GoA4, acesta este dotat cu tehnologie de ultimă generație. Acest proiect reprezintă o oportunitate pentru Bozankaya de a-și folosi resursele și talentul personalului în scopul inovării și a realizării de proiecte unice în Turcia prin experiența noastră dobândită de-a lungul anilor”, a afirmat Aytunç Günay, președintele Consiliului de Administrație al Bozankaya.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Bozankaya Timisoara a produs primul metrou fara sofer

Cu un design futurist și ergonomic, metroul le oferă călătorilor un spaţiu generos și eleganță. În vagoane, există zone dedicate scuterelor, bicicletelor și spații pentru persoanele cu dizabilități. În plus, la nivelul podelei se regăsesc elemente artistice, iar pasagerii se pot bucura de puțin entertainment pe durata călătoriilor datorită ecranelor integrate în vagoane.

Suntem bucuroşi că am realizat acest proiect de mare anvergură pentru viitorul transportului public. Metroul se distinge prin cea mai mare capacitate de transport de pasageri din clasa sa (AW4), oferind locuri pentru 1.476 de călători. De asemenea, suntem onorați să fim implicați în proiectul de livrare a 100 de metrouri cu nivelul de automatizare GoA2, exclusiv în Istanbul, în cadrul celebrării centenarului Republicii Turce. Proiectul a fost demarat în iulie 2023 și urmează să fie finalizat până în aprilie 2025”, a declarat Aytunç Günay.

Bozankaya Timisoara a produs primul metrou fara sofer

Bozankaya Timisoara a produs primul metrou fara sofer

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/