Borcean se-ntoarce în Primărie, Cican – în spital!

Prefectul de Caraș-Severin, Cristian Gâfu, a emis Ordinul prin care lui Felix Borcean i-a încetat mandatul de primar al Caransebeșului înainte de termen, numai că decizia reprezentantului Guvernului în teritoriu e atacată în instanță, ca fiind profund ilegală! Borcean își anunță revenirea chiar înainte de 27 septembrie și nu o va face singur, ci împreună cu Adrian Cican!

Convins fiind că instanța de Contencios Administrativ va desființa Ordinul prefectului Gâfu și având în vedere că noile prevederi legale au readus spitalul municipal în subordinea Primăriei Caransebeș, Felix Borcean a anunțat deja revenirea lui Adrian Cican în funcția de manager. „Ministerul numise o persoană incompatibilă din punctul meu de vedere și cred că și din cel al Agenției Naționale de Integritate. Eu am făcut o sesizare în data de 27 iulie la ANI privind integritatea doctorului Borcean, acesta ocupând funcția de manager, dar și cea de președinte al Colegiului Medicilor din România. Am făcut această sesizare și am primit răspunsul zilele trecute. Și, ciudat, extrem de ciudat, ANI spune că doctorul Borcean nu este incompatibil pentru că ocupă funcția de șef de secție și concomitent funcția de șef al Colegiului Medicilor. Nu îmi venea să cred. Eu am făcut o sesizare pe faptul că domnul doctor Borcean este managerul Spitalului din Caransebeș și președintele Colegiului Medicilo! Am sunat repede la ANI, la doamna care se ocupa de cazul respectiv. I-am spus că și presa centrală a remarcat această incompatibilitate, i-am spus de articolul lui Cătălin Tolontan și atunci mi-a spus că o să intre în lucru din nou. Dar, surpriză, domnul doctor Bercean, la câteva ore după telefoanele cu ANI, și-a dat demisia!”, a explicat Felix Borcean situația de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Fostul de acum edil-șef al Caransebeșului vorbește încă o dată despre interesele de grup, de partid, care contravin intereselor orașului și ale cetățenilor. „Nu știu ce se întâmplă, oamenii ăștia gândesc împotriva noastră, a caransebeșenilor. Eu altă concluzie nu pot avea. Suspenzi managerul de la spital când merge treaba foarte bine?! Suspenzi primarul cu o lună înainte de alegeri fără niciun motiv?! Îl numești pe doctorul Borcean manager, care este cel mai blamat medic din spitalul din Caransebeș pe anumite teme mai puțin ortodoxe?! Și cine face lucrurile acestea?! Ministrul Sănătății. Hai să fim serioși! Ce știe el despre Caransebeș? Dacă se uită pe hartă, nu știe bine unde e Caransebeșul. Să nu îmi spună mie cineva că este mâna ministrului Sănătății și nu ci a colegului său, ministrul de Interne.”, a mai comentat Borcean.

Tot prefectul Gâfu se află și în spatele plecării lui Adrian Cican din funcția de manager al spitalului din Caransebeș. S-a întors în unitatea spitalicească din Orșova. Felix Borcean susține însă că e ceva provizoriu. Până când el revine în funcția de primar. „Nu văd în perioada următoare o altă persoană care să conducă spitalul din Caransebeș. O să fac tot posibilul pentru a-l readuce pe Adrian Cican. Cu toate discuțiile care s-au născut în jur. Știu că cea mai mare parte a populației din Caransebeș a apreciat activitatea lui Cican, pentru mine ăsta este barometrul, de restul nu mă interesează, ce spune unul sau altul. Mă interesează strict ceea ce spun pacienții spitalului din Caransebeș și, în general, populația din Caransebeș și zona înconjurătoare. Adrian Cican are susținerea caransebeșenilor, o are pe a mea și fac din asta o temă pe care o voi duce până în pânzele albe. Cu siguranță, Adrian Cican va reveni la cârma spitalului din Caransebeș, fie înainte de alegeri, fie după alegeri, asta însemnând că eu sunt sigur de câștigarea alegerilor și o spun foarte franc.”, a mai spus Felix Borcean.

banner 970 x 250