Borcean: „Fiecare cartier cu personalitatea lui!”

felix borcean

Dacă în acest an administrația locală din Caransebeș s-a concentrat mai mult pe reabilitarea infrastructurii stradale și pe sistemul de sănătate, alocând sume importante pentru spitalul din oraș, pentru 2022 municipalitatea și-a propus să se concerteze și pe lucrări de estetică, de înfrumusețare a cartierelor care, în acest moment, nu arată așa cum ar trebui.

Primarul Felix Borcean vrea ca fiecare cartier al Caransebeșului să aibă propriul brand, propria personalitate, iar pentru a reuși acest lucru, intenționează să apeleze la ajutorul specialiștilor.

„Am în perspectiva anului viitor un proiect de reamenajare, reinterpretare a spațiilor din cartiere. Aș vrea să refacem, cu ajutorul unor arhitecți peisagiști, toate spațiile dintre cartiere, iar fiecare cartier din Caransebeș să aibă propria personalitate. Mi-aș dori să creăm un brand pentru fiecare cartier, pentru ca oamenii să se simtă cu adevărat bine când se plimbă în el și să se mândrească cu zona în care locuiesc. O să fie puțin disconfort, în sensul că mulți caransebeșeni și-au creat tot felul de grădini prin cartiere, în care au plantat câte ceva, crezând că e frumos. Privit în ansamblul, arată foarte rău, și totul trebuie ordonat, ca să îți fie drag să circuli și prin cartier, nu numai în centrul orașului.”, a declarat Felix Borcean.

Edilul-șef al Caransebeșului crede că proiectul său s-ar putea realiza cu investiții minime, dar dacă va avea posibilitatea să acceseze fonduri europene în acest sens, nu va ezita să o facă.

„Amenajarea aleilor sau a spațiilor verzi nu costă mult. Poate pe unele le vom include pe vreun proiect european, dacă vor fi axe de finanțare pe domeniu acesta, pentru că sunt pe Fondul de Mediu dar doar pentru parcuri și zone verzi, și aici am inclus deja Teiușul și Vila Popov. Asta mi-aș dori să fac din bugetul local, nu aș vrea să-l arunc doar pe drumuri și spital.”, a adăugat Borcean.