Borcean, avertisment pentru PSD: Mai bine să vă fiu candidat decât adversar!

borcean felix primar caransebes (2)
untitled design set 970x90 px

Felix Borcean pleacă din PSD și candidează independent pentru al treilea mandat de primar al Caransebeșului dacă liderii social-democrați nu pun capăt jocurilor din partid!

Președintele Silviu Hurduzeu spune că adevăratul motiv pentru care Felix Borcean nu e astăzi sigur că va fi susținut de PSD în alegerile din 2024 e rezultatul slab pe care l-a înregistrat în sondajul de opinie făcut recent în Caransebeș. Tocmai faptul că mulți caransebeșeni s-ar fi arătat nemulțumiți de prestația lui Felix Borcean i-a încurajat și pe Bebe Pasere, Marius Damian și Marius Isac să-și exprime intențiile de a candida sub sigla PSD. Actualul edil-șef privește cu suspiciune atât timp cât nici măcar nu a văzut rezultatele sondajului respectiv și îi avertizează pe pesediști că riscă să-l aibă adversar și nu candidat dacă mai întârzie mult cu oficializarea candidaturii sale.

„Este bine să ai o predictibilitate, să ai un traseu, să știi ce vrei sa faci în plan politic. De asta am ținut ședința în care s-a hotărât ca eu să fiu candidat pentru Primăria Caransebeș și Silviu Hurduzeu pentru Consiliul Județean. Nu m-am grăbit. Până când facem sondaje de opinie? Eu nu am văzut sondajele de opinie. Nu le-am văzut, nu le-am făcut eu, nu le-am comandat eu, aproape că nu am fost inclus în acele sondaje. Încă fac efortul să înțeleg ce s-a dorit în primăvara anului 2022, atunci când eu am fost curtat să mă înscriu în PSD. Am încercat să caut niște explicații, poate că sunt un tip incomod și cineva a vrut să îmi pună capac că am intrat în PSD, că lumea o să arate cu degetul. Eu nu am plecat din PNL, am rămas singur la un moment dat, am candidat independent, am avut aceasta tărie să declar că voi candida independent, chit ca am fost susținut de organizația PSD Caransebeș, dar eu nu am făcut traseism politic. În 2022 am fost invitat să fac parte din PSD și am acceptat.”, a spus Felix Borcean la Express Live.

Oficial nu au fost depuse alte candidaturi în organizația municipală pentru desemnarea celui cu care PSD va ataca Primăria Caransebeș, mai subliniază Felix Borcean, care ar fi acceptat lupta politică fără niciun fel de problemă. Ca atare, oficializarea candidaturii sale e consecința firească după ce organizația PSD Caransebeș și-a reconfirmat votul de încredere acordat acestuia.

Felix Borcean a vorbit și de o a doua variantă, la fel sau poate chiar mai probabilă decât prima. Aceea a plecării sale din PSD!  „Eu sunt acolo atâta vreme cât organizația mă susține sau atâta vreme cât Silviu Hurduzeu va înțelege că Felix Borcean, împreună cu organizația PSD Caransebeș, îi sunt mai de folos în lupta electorală decât o altă combinație. Probabil că nu mi-ar cădea bine sa fiu înlăturat și din PSD. Eu voi candida independent, nu o să mai merg într-un partid. În Primăria Caransebeș este o atmosferă faină, eu mă simt bine alături de colegii mei, pe mine disputele astea politice mă afectează într-o mică măsură. Pot să candidez independent și să fiu sprijinit chiar de PNL, dar nu cred că PSD își dorește să mai aibă adversar în momentul ăsta, numai dacă nu își dorește șefia CJ. I-am spus lui Silviu Hurduzeu că ar trebui să fie mai comunicativ cu mine și, probabil, și cu ceilalți, lucrurile s-ar putea tranșa mai ușor. Ce am făcut eu acum cu acea ședință a fost o acțiune politică, eu nu le-am dat un ultimatum membrilor de partid. Nu am ajuns încă într-o poziție de a negocia, că poate ceea ce am făcut noi este pe placul lui Silviu Hurduzeu, poate se bucură Sorin Grindeanu, poate se bucură amândoi, poate nu îi convine lui Ion Mocioalcă, lui Bebe Pasăre. Lui sigur nu îi convine sau poate se bucură în sinea lui că acum în sfârșit voi fi decapitat, își fac deja planurile bucuroși, cine știe?”, a comentat Felix Borcean.