Bonusuri pentru vaccinați! Cei care s-au imunizat cu doza a doua în luna septembrie primesc tichetele valorice

vaccin covid (2)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor „Lavinia Miloșovici” din Lugoj a ajuns să fie foarte solicitat. În ultimele două săptămâni, de la creșterea semnificativă a cazurilor de COVID-19 în cadrul valului al patrulea al pandemiei, lumea a devenit foarte conștientă de șansa oferită de centrul de vaccinare din municipiu.

„De la 20-40 de persoane care s-au prezentat în perioada estivală, acum avem în jur de 200 zilnic, chiar peste capacitate uneori. Ar veni întruna, dar nu avem cum să îi vaccinăm pe loc pe toți. Avem suplimentar locuri, atât pentru Pfizer, pentru Johnson, dar și pentru Astra Zeneca. Să știți că am avut destule cereri și pentru prima doză de Astra Zeneca, având în vedere că suntem singurul centru din județ care mai facem așa ceva. Deci interesul pentru vaccinare a crescut foarte mult în rândul lugojenilor. Am făcut și vom face în continuare vaccinuri și la copii, care s-au prezentat începând cu cea mai mică vârstă admisă, cea de 12 ani”, punctează dr. Ciprian Brîndușoni, coordonatorul centrului de vaccinare din Lugoj.

Programul centrului de la Sala „Miloșovici” este de la ora 8.00 la 20.00, de luni până sâmbătă. Personalul este același, de doi medici, șase asistente și doi registratori.

Undă verde pentru plata medicilor

O veste bună este acoperirea parțială a restanțelor salariale pentru medicii de la centru: „Am propus un amendament și s-a aprobat în unanimitate, în ședința de Consiliu (pe luna septembrie – n.r.), plata restantă a medicilor de la centru. După 15 octombrie urmează să primim banii restanți pe lunile martie, aprilie, mai. Este vorba de medici, în rest au primit toți. Pe lunile iunie, iulie și august s-au primit plățile, dar nu integral, ci în proporție de 89%, mai trebuiau plătite și echipele mobile, dar se va rezolva și asta, sunt convins”, mai spune medicul.

O altă veste bună este legată de primirea a cinci tichete în valoare de 20 de lei de persoană pentru cei vaccinați cu schema completă, în perioada 3 – 23 septembrie.

„La Lugoj este vorba de 330 de persoane, doar că pentru distribuirea tichetelor vom aduce un registrator. Este o muncă destul de dificilă și de aceea avem nevoie de acest post suplimentar în cadrul centrului”, consideră dr. Brîndușoni.

Așadar, cei care au făcut doza a doua între 3 și 23 septembrie se pot prezenta la centru pentru a semna și a ridica tichetele.