Bonurile de ordine, introduse din nou la Înmatriculări, în Timișoara. Prefectul investighează mafia înmatriculărilor

ritivoiu steaguri
explo 1000x200

Prefectul de Timiș a anunțat că la Serviciul de Permise și Înmatriculări din Timișoara au fost introduse din nou bonurile de ordine, din cauză că de programările online ar profita ceea ce el numește „mafia înmatriculărilor”. 

Sunt din nou schimbări la Serviciul de Permise și Înmatriculări din Timișoara. Prefectul de Timiș a anunțat că au fost deschise două ghișee cu bonuri de ordine care funcționează de luni până joi între orele 13.00-19.30 și vineri între orele 13.00-18.00. În continuare rămân deschise 3 ghișee pentru programări online care sunt deschise între orele 8.10-15.40. Potrivit prefectului de Timiș, pentru cei cu programări online, termenul de programare a scăzut, în ultimele 3 luni, de la 90 la 44 de zile calendaristice; la radieri/duplicate – la 8 zile, iar la numere provizorii – la 3 zile.

Modificări s-au produs și în sistemul informatic, astfel că cei care solicită înmatricularea sau transcrierea primesc în aceeași zi numere nepreferențiale sau a doua zi – numere preferențiale.

„Există o problemă a programărilor fictive făcute de mafia înmatriculărilor de mașini. Aproximativ 30% din programările făcute online sunt fictive. 50 de programări pe zi nu se întâmplă. Stau la ghișeu oamenii și nu au ce să facă. Ce se întâmplă, pentru că am investigat și am scos din sistem: există firme care își fac programări și apelează la o serie de șasiu și fac zeci de programări cu aceeași serie de șasiu, modificând numai ultima cifră, blocând în fiecare zi, pe o lună și ceva în față – două luni, aceste înmatriculări online. Se creează astfel o presiune artificială și o psihoză  că sunt zeci de zile de stat la coadă și e nebunie la Înmatriculări, după care clientul merge la o firmă de înmatriculări care, cu bine cunoscuta taxă de urgență, ce fac respectivele firme? Noaptea la ore în care traficul pe site e mai puțin tranzitat își anulează una din acele programări fictive pe care o are în ziua respectivă și își transcrie după 10 minute programarea liberă pentru a doua zi pentru clientul căruia îi rezolvă mașina.”, a declarat prefectul Mihai Ritivoiu.

Prefectul vrea să reducă numărul ghișeelor online și să afle de la cei de la Centru cum poate fi restricționată mai mult baza de date care permite acest tip de programări, în sensul de a nu mai fi acceptate fără o serie de șasiu verificată și, eventual, omologată.

„Din cele 44 de zile lucrătoare, noi estimăm că ar fi undeva 7-8 zile cu programare online, dacă nu am avea aceste programări – care momentan sunt undeva până în luna iulie -, dar noi vom reduce aceste ghișee online. În mod normal, programările online sunt o chestiune de civilizație și care ajută pe toată lumea, dar în acest moment constatăm că este mai util pentru cetățean să își ia un număr de înregistrare cum se făcea acum 10-15 ani și să își rezolve problema în aceeași zi.”, a mai explicat Ritivoiu.

Prefectul de Timiș a mai anunțat și că a desemnat un nou șef împuternicit la acest serviciu. Este vorba  de inspectorul principal Marius Bogdan Cotuna, transferat de la Serviciul Rutier al IPJ Timiș.

banner 970 x 250