Bombe pe șantier! Două în ultima săptămână descoperite pe viitorul traseu al tramvaiului

bombe neexplodate (1)

Mai multe bombe neexplodate au fost găsite pe șantierul din Reșița unde se desfășoară lucrările pentru calea de rulare a tramvaiului. În ultimul an, numărul lor se apropie de 30!

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin a fost solicitată să intervină de două ori în ultima săptămână pentru asanarea unor bombe descoperite în timpul lucrărilor la noua cale de rulare a tramvaiului în Reșița.

O primă intervenție a avut loc în 16 februarie. Pompierii au fost solicitați pentru asanarea unei bombe aruncător calibrul 120mm. Muniția a fost cercetată, identificată, ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă, în vederea distrugerii ei ulterioare.

bombe neexplodate (2)

Un alt episod asemănător a avut loc luni, 20 februarie. Echipa pirotehnică a fost chemată pentru același tip de bombă, găsită pe același șantier din Reșița.

De la începutul lucrărilor la infrastructură pe viitorul traseu al tramvaiului au fost descoperite 29 de bombe neexplodate, 27 anul trecut și două anul acesta, toate situațiile fiind bine gestionate, fără incidente, ne-a transmis Anca Balint, purtătorul de cuvânt al ISU Caraș-Severin.

Pompierii militari cărășeni reamintesc persoanelor care execută diferite activități și depistează muniții să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă și să anunțe de urgență, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgență profesioniste.

tmc 640