Hoţii seifului furat de la Oţelu Roşu, în libertate!

Lucrurile au luat astăzi o întorsătură neaşteptată în cazul hoţilor de lux suspectaţi că ar fi dat mai multe lovituri serioase, printre care şi în vila fostului şef al Fiscului din Oţelu Roşu.

Cei şapte arestaţi preventiv şi alţi doi faţă de care s-au luat alte măsuri preventive la finele săptămânii trecute de către Tribunalul Timiş, fiind suspectaţi că au constituit un grup infracţional organizat specializat în furturi din locuinţe, au contestat decizia magistraţilor. Cu toţii au venit astăzi în faţa judecătorului de la Curtea de Apel Timişoara şi, beneficiind de prevederile mult mai blânde şi permisive ale noului Cod penal, intrat în vigoare la 1 februarie, au fost puşi în libertate.

Gaşca lui Paşan, aşa cum au numit-o procurorii de la Crimă Organizată, e suspectată de mai multe furturi, în urma cărora ar fi lăsat un prejudiciu de peste un milion de euro, dar, cu puţin înainte de ora 18.00, toţi au părăsit arestul. Paşan este un individ din Rusca Teregova, care ar fi creierul furtului seifului în care se aflau peste 1,7 milioane lei. Alături de el au mai fost puşi în libertate astăzi Ciprian Câmpean, Ioan Lucian Mihălţan, Adrian Bolbos, Ciprian Jurgi, Constantin Donici şi Dănuţ Florin Cheregi.

,,Sincer, soluţia dată de Curtea de Apel Timişoara mi se pare legală şi temeinică. Instanţa a admis contestaţiile şi a dispus punerea de îndată în libertate a tuturor inculpaţilor, fără nicio interdicţie. Salut această decizie a Curţii de Apel Timişoara”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

gif card de energie dacus 1000x100

Soluţia instanţei i-a luat prin surprindere chiar şi pe apărătorii suspecţilor. Potrivit noului Cod penal, pedeapsa pe care o riscă aceştia este de maximum cinci ani (!) şi tocmai asta pare să fi determinat instanţa să nu menţină nicio măsură preventivă.

foto: Pressalert

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/