Bolnavii internați la Județean nu mai cumpără medicamente!

untitled design set 970x90 px

Cazurile pacienților Spitalului Județean de Urgență din Reșița trimiși la farmacii private pentru a achiziționa diferite medicamente s-au redus semnificativ, aproape că au devenit excepții, asigură managerul Waldemar Murgu. 

Șeful celei mai mari unități spitalicești din Caraș-Severin a prezentat pentru expressdebanat.ro rețeta care, spune acesta, a dus la ameliorarea stării de sănătate a spitalului. Încă mai sunt destule probleme de rezolvat, dar cea a medicamentelor pe care pacienții trebuiau să le achiziționeze din propriul buzunar pe perioada spitalizării, deși erau asigurați, ar fi de domeniul trecutului.

„Eu pot să spun că, în acest moment, acest fenomen a scăzut dramatic, adică în sensul bun, a scăzut spectaculos. Mai bine spus, și cu aproape aceeași bani! Și nu pentru că s-ar fi furat sau s-ar fi făcut alte nereguli! În magazia farmaciei noastre, în depozitul farmaciei noastre sunt poate 200 de medicamente, de categorii sau tipuri de medicamente. Primul lucru pe care l-am făcut, am făcut rulajul stocurilor. Erau medicamente în cantități foarte mari care se epuizau într-un an și medicamente cu un rulaj foarte rapid, care erau uzuale, unde eram în „out of stock”, adică nu aveam. Ori, prin reglarea acestor cantități, am economisit bani, nemaicumpărând produsele care nu ieșeau din stocuri și investind acești bani în medicamentele cu rulaj zilnic, să spun așa. Și de aici s-au îmbunătățit multe lucruri, deși, să știți că sunt foarte multe probleme”, a declarat managerul Waldemar Murgu pentru expressdebanat.ro. 

publicitate ziar expresb 1000x100

Una dintre problemele la care se referă acesta este cea a datoriilor către furnizorii de medicamente. „Din cauza acestor datorii, avem încă mari probleme în achiziția de medicamente. De multe ori, furnizorii ne spun că dacă nu plătim, nu ne mai livrează medicamente, dar am reușit să trecem și peste aceste probleme. Întotdeauna avem cel puțin două sau trei medicamente similare, niciodată n-am rămas fără  o grupă de medicamente. Poate am rămas fără un medicament, dar mai aveam unul sau două cu același aspect. Datoriile încă sunt și sunt într-un cuantum mare. Spitalul nu este un SRL, spitalul este o unitate de utilitate publică în care pacientul este în prim-plan sau ar trebui să fie în prim-plan”, a mai spus Murgu. 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/