Bolnavii din spitale au nevoie de sânge! Donează și tu!

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

În trei spitale din Caraș-Severin are loc, începând de mâine și până vineri, o campanie de donare de sânge, organizată de Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița și Episcopia Caransebeșului.

Unitățile sanitare sunt pline în continuare de pacienți care au nevoie de sânge. Deși nu trece o zi fără ca pe ușa Centrului de Transfuzie Sanguină din Reșița să intre cel puțin cinci – șase donatori, personalul medical de aici susține că numărul acestora este insuficient, comparativ cu nevoile din spitale.

În acest context, reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină din Reșița reiau obișnuitele campanii de donare de sânge, în perioada 27 – 30 septembrie. Acestea vor avea loc în trei orașe din Caraș-Severin.

Împreună cu Episcopia Caransebeșului vom organiza o campanie care se va derula pe parcursul mai multor zile, de marți și până vineri. Mâine, 27 septembrie, începem cu Caransebeșul, și ne vom afla la Spitalul Municipal. Miercuri vom fi la spitalul din Moldova Nouă, iar joi și vineri vom fi la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină din Reșița. Îi așteptăm pe oameni să ni se alăture în demersul nostru și să vină să doneze sânge”, a declarat pentru expressdebanat.ro, medicul Rodica Neaga, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Reșița.

Rodica Neaga a explicat că deși astfel de acțiuni se fac periodic pe parcursul unui an, donatorii sunt aproape aceeași.

„Facem periodic colecte mobile și campanii, pentru a avea un stoc mai mare de sânge, pentru că nu putem spune că am stat vreodată bine. Au fost zile în care am avut doar cinci sau șase donatori pe zi, iar acest lucru nu-mi place deloc. E adevărat că am avut și câte 13, dar, media, este de cinci – șase pe zi, lucru care este inadmisibil! Și trebuie să recunoaștem că, în cele mai multe cazuri, donatorii sunt mereu aceeași. De multe ori îi apelăm acasă pe donatorii noștri fidelizați și oamenii vin.”, a mai spus medicul.

De asemenea, pubul Soho House din Reșița, se alătură campaniei, prin oferirea unui voucher în valoare de 50 de lei, pentru un grup de 3 persoane care au reușit să doneze.

În cele patru zile de campanie, persoanele interesate să doneze sânge o pot face în intervalul orar 8.30-12.30.

campanie donare sange