Bolnavii de Covid, vindecați online și în Caraș-Severin! Pandemic Controller a primit OK-ul Organizației Mondiale a Sănătății!

virgil musta caransebes

Înființată de profesorul Virgil Musta, medic al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, platforma informatică Pandemic Controller vine acum și în sprijinul medicilor de familie cărășeni pentru a-i ajuta în oferirea unui tratament optim pacienților pozitivi Covid-19 care au fost evaluați la spital, dar care vor urma tratamentul la domiciliu!

La invitația lui Adrian Dumbravă, managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, profesorul Musta a venit în fața medicilor de familie, dar nu numai, pentru a le arăta cum pot obține din câteva click-uri informații importante, care pot face chiar diferența dintre viață și moarte, în lupta cu blestematul virus.  Platforma oferă informații legate de Fișa Pacientului, cât și recomandări automate legate de stadiul bolii, tratamentul aferent și atenționările specifice. Toate informațiile sunt în continuă actualizare, sunt adaptate pentru medicii de familie, recomandările fiind făcute ținând cont de protocolul național și de experiența concretă a doctorului Virgil Musta în tratarea pacienților Covid-19. „I-am invitat pe medicii de familie din județ, precum și pe medicii de la noi din spital, să cunoască acest instrument online care este extrem de util în lupta cu pandemia. Îi mulțumesc domnului profesor Musta pentru că și-a făcut timp să ajungă la Caransebeș și pentru că ne împărtășește expertiza și experiența sa într-un război care, din păcate, continuă.”, a declarat managerul Dumbravă pentru expressdebanat.ro.

musta liuba

leader board 728 x 90 px

Virgil Musta a ținut să sublinieze rolul deosebit de important pe care îl au medicii de familie în această pandemie Covid-19, mai ales în contextul în care tot mai mulți pacienți se prezintă târziu la spital, când, din nefericire, nu se mai poate face mare lucru. „Încercăm să colaborăm pentru binele pacienților. Medicii de familie constituie o verigă deosebit de importantă, fără sprijinul și știința lor nu putem trece cu bine prin acest război în care ne aflăm de doi ani. Acest instrument permite medicului de familie să evalueze pacientul în funcție de niște criterii biologice pe care le obține mergând pacientul la spital, unde sunt făcute analizele de laborator. Pe baza unui algoritm de diagnostic se evaluează pacientul și se stabilește de ce tratament trebuie să beneficieze. E un mare sprijin pentru că am transferat competența mea și a medicilor specialiști de boli infecțioase celorlalți medici care sunt implicați în această luptă. Deocamdată, platforma e făcută pentru COVID. Dinamica cunoștințelor medicale e mare în această perioadă. Apar soluții noi. Prin Pandemic Controller, medicii au acces la aceste soluții noi, recomandări și sfaturi pentru ca pacientul să beneficieze de tot ceea ce există în țară mai modern la ora actuală.”, a explicat reputatul medic timișorean.

adrian dumbrava

adrian dumbrava

Accesul la Controller Pandemic se face fără niciun fel de costuri. Platforma reprezintă inițiativa doctorului Musta și a unor prieteni de-ai săi, specialiști în IT. La ora actuală e evaluată de Organizația Mondială a Sănătății și are deja un rating foarte bun. Ministerul Sănătății din România știe despre Controller Pandemic. Știe și atât!

Loredana Liuba, directorul medical al spitalului din Caransebeș, a confirmat deja beneficiile pe care le aduce „invenția” doctorului Musta. „Platforma Pandemic Controller noi o folosim deja în spital, ne folosim de sfaturile domnului profesor și ale colegilor de la Timișoara. Am avut și o parte din medicii de la noi din spital la întâlnirea cu dumnealui, medici care ne ocupăm de pacientul Covid pozitiv.”