Bogdan Nanu și-a dat demisia și din PLUS. Situația sa era discutată în Comisia de Integritate

Fostul director de la Colterm care și-a dat demisia după ce s-a aflat de condamnarea sa penală din urmă cu 20 de ani a plecat și din PLUS. 

„În urma informațiilor privind trecutul profesional al domnului Bogdan Nanu, Biroul Filialei Județene PLUS Timiș, respectând cadrul statutar al partidului a demarat procedura de diferend, care vizează posibile sancțiuni, implicând inclusiv excluderea. Procedura de diferend este judecată de către Comisia Județeană de Integritate și Arbitraj. Precizăm că, în timpul acestei proceduri, domnul Bogdan Nanu și-a înaintat demisia din partid, renunțând la statutul de membru.”, se arată într-un comunicat transmis de PLUS Timiș.

Nanu a avut o condamnare penală la începutul anului 2000, după ce a prejudiciat o firmă cu acţionariat german care l-a angajat ca administrator. Nanu a fost găsit cu un prejudiciu de peste 430 de milioane de lei vechi.

Bogdan Nanu explica recent că la vârsta de 24 de ani „am avut prea devreme o funcție de conducere unde am făcut greșeli manageriale, din naivitate, lipsă de experiență și, poate și din aroganță juvenilă. Am plătit și financiar și în fața legii și am învățat din această experiență. Înțeleg de ce acest episod din trecutul meu stârnește dezamăgire și îmi pare nespus de rău. Deși nu mă definește ca om și ca profesionist, cred că lecția învățată la început de drum m-a ajutat să urmăresc cu mai mare determinare și pasiune activitatea mea profesională de 17 ani, în consultanță și managementul financiar.” 

Bogdan Nanu a fost membru PLUS de la începutul anului 2019.