Bocșeanca Laura Rus mai rămâne un an în Coreea de Sud. Se transferă la vicecampioană

Cea mai cunoscută sportivă din Bocșa, Laura Roxana Rus, își continuă aventura în fotbalul feminin din Coreea de Sud. După două sezoane la Suwon FMC WFC, bocșeanca va juca în acest an pentru vicecampioana Icheon Daekyo. Noua înțelegere este valabilă pentru un sezon.

Laura Rus s-a remarcat în campionatul din Coreea de Sud, iar în sezonul 2015 a ocupat locul al treilea cu echipa sa de club, Suwon FMC WFC, devenind golghetera competiției, cu 17 goluri marcate, având totodată și patru pase de gol. În sezonul 2015 a fost desemnată de patru ori cea mai bună jucătoare a unui meci.

Laura Rus este și una dintre jucătoarele de bază ale Naționalei de fotbal feminin a României, fiind în aceste zile în cantonament în Spania, alături de „tricolore“. România a învins într-o partidă amicală echipa Albacete, cu scorul de 2-1, unul dintre goluri fiind marcat de Laura Rus. Naționala este angrenată în calificările pentru Campionatul European de fotbal feminin din 2017, fiind pe locul 2 în Grupa a 3-a, cu șapte puncte, după liderul neînvins, Franța, cu 12 puncte. Din grupă mai fac parte Grecia, Ucraina și Albania. La turneul final, care fi găzduit în 2017 de Olanda, se vor califica direct reprezentativele de pe primul loc în cele opt grupe preliminare plus șase dintre selecționatele clasate pe locul al doilea. Alte două ocupante ale pozițiilor secunde vor disputa un play-off pentru ultimul loc la turneul final, unul care, în premieră, se va desfășura cu 16 participante. România, cu Laura Rus în echipă, are șanse mari de a fi prezentă la Europeanul de fotbal feminin de anul viitor.