Bocșeanca Laura Rus caută drumul spre EURO 2017! „E cel mai important moment din istoria fotbalului feminin românesc!”

Naționala de fotbal feminin a României se află în fața unei mari performanțe: calificarea la Campionatul European. Tocmai din Coreea de Sud a venit în țară și bocșeanca Laura Rus, pentru a pune umărul alături de celelalte tricolore la îndeplinirea obiectivului. România dispută azi, de la ora 18:00, un meci crucial pentru prezența la EURO 2017, contra Ucrainei.

Toți ochii sunt îndreptați astăzi către Ardeal, acolo unde fetele pregătite de selecționerul Mirel Albon vor încerca să scrie o pagină importantă din istoria fotbalului feminin românesc. Bocșeanca Laura Rus este conectată la importanța acestei partide ce va avea loc la Cluj-Napoca, în transmisiune directă pe TVR 3.

„Sunt foarte bucuroasă să fiu din nou la Națională. Cu siguranță, e cel mai important moment din istoria fotbalului feminin românesc, fiind prima noastră mare șansă de calificare la un Campionat European și eu cred că în proporție de sută la sută o să dăm totul din nou și o să câștigăm meciul acesta de joi cu Ucraina. Am observat și la colegele mele din echipa națională cât de mult își doresc lucrul acesta. Suntem un grup foarte bun, foarte unit. Aș putea spune că lucrurile merg din ce în ce mai bine la echipa națională. Chiar am rămas uimită de schimbările făcute, în sensul că se implică mult mai mult și FRF-ul și le pasă mai mult de noi. Știu foarte bine că meciul acesta de joi este foarte important pentru noi și este biletul nostru de calificare la EURO 2017. Sunt sigură că o să vină multă lume să ne susțină. Meciul va fi televizat și asta e bine, pentru că lumea o să înceapă să cunoască mai multe despre fotbalul feminin. Sper ca această calificare să ajute fotbalul feminin din România, echipele de la noi să aibă condițiile necesare pentru performanță și în plus de asta, jucătoarele să aibă și ele salarii decente, care să le facă să-și dorească și mai mult să practice sportul. Eu mi-aș dori ca într-o zi să mă întorc și să joc din nou în țară, la urma-urmei aici am început fotbalul și aici mi-aș dori să termin. Mi-aș dori totuși un mai mare sprijin pentru fotbalul feminin, pentru că sunt fete care chiar se dăruiesc acestui fenomen. Fetele merită să fie sprijinite”, a declarat Laura Rus pentru Express de Banat.

1000x100 casa brutarului

România are nevoie de o victorie în această seară, pentru a depăși Ucraina în clasament și a ajunge pe locul 2 ce poate însemna calificarea la EURO. Momentan, Ucraina este pe locul 2, cu 13 puncte, iar România este pe locul 3, cu 10 puncte, și un meci mai puțin disputat decât adversara din această seară. Tricolorele mai au de disputat încă un meci, pe 20 septembrie, contra Greciei, pe când Ucraina își va încheia în această seară partidele din grupa a 3-a preliminară, în care conduce detașat Franța, cu punctaj maxim. Echipele care se clasează pe locul 1 și cele mai bune șase dintre formațiile care se clasează pe locul 2 în cele opt grupe din preliminarii se califică în turneul final. Celelalte două reprezentative de pe poziția secundă se califică în play-off. Clasamentul echipelor de pe locul 2 este întocmit pe baza rezultatelor pe care acestea le obțin în meciurile cu formațiile de pe pozițiile 1, 3 și 4. Echipelor calificate din preliminarii li se alătură țara organizatoare a Campionatului European, Olanda.