Bocșa, un oraș sigur! 150 de camere de supraveghere, monitorizare 24/24!

camera de supraveghere bocsa

Primăria Bocșa a achiziționat recent camere de supraveghere performante, menite să le înlocuiască pe cele învechite. Noile dotări vor fi amplasate în zonele de risc, iar imaginile vor fi centralizate și monitorizate în permanență de Poliția Locală.

„Vrem o regândire a activității Poliției Locale și, până la urmă, a siguranței cetățenilor și a bunurilor din Bocșa. Înlocuim camerele care nu mai sunt performante, ele sunt montate printr-un proiect european pe care l-am făcut în 2011 și care au fost montate în 2012. Sigur că sunt depășite din punct de vedere tehnic și în acest sens am achiziționat camere noi, performante, color, care văd și ziua, dar și noaptea.”, a declarat primarul Mirel Pascu pentru Express de Banat.

Fiind puțini angajați la Poliția Locală, primarul Pascu a decis să amenajeze o cameră cu monitoare pe care să poată fi urmărită în permanență activitatea de pe camerele de supraveghere din oraș, acestea fiind legate prin fibră optică, astfel încât să nu depindă de conexiunea la internet.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Școlile din Bocșa, dar și instituțiile publice au în prezent camere video. Însă vor fi monitorizate și zonele aglomerate. „Am montat camere și în zonele de risc: piețe, în intersecții unde este flux mare de populație sau de mașini, dar și în zonele de agrement, atât la Lacul Medreș, cât și la Insula Paradis, pe Aleea cu Tei și la fostul stadion de la Izvorul”, ne-a mai spus Mirel Pascu.

În total, pe raza orașului Bocșa, vor funcționa circa 150 de camere de supraveghere.

banner 970 x 250