Bobocii Politehnicii din Timișoara, la debutul anului universitar. Mesajul rectorului pentru studenți, în prima zi de școală

Studenții Universității Politehnica din Timișoara se reîntorc la cursuri, chiar dacă nu toți față în față cu dascălii. Debutul noului an universitar a fost marcat printr-o ceremonie desfășurată online. Timp de aproximativ 45 de minute, profesorii le-au urat studenților „Bun venit!”, prin intermediul mai multor filmulețe interactive. 

„Chiar dacă sunteți o generație diferită, urcați pe treptele, chiar dacă virtuale, ale unei universități deosebite. O universitate care înseamnă, având în vedere cei 15.000 de studenți și personal didactic și administrativ, un întreg oraș cu freamătul lui, o adevărată cetate în cadrul cetății, o universitate care se confundă cu istoria modernă a orașului Timișoara, un punct de referință pentru întreaga regiune, unul din cele mai puternice branduri universitare ale României. Începeți un drum care nu e neapărat ușor, dar care poate fi din prisma pasiunii voastre. Pe lângă inteligența pe care o aveți, vă doresc să aveți motivația și să vă autodisciplinați. Studenția nu va însemna doar muncă, va însemna și sport, implicare în viață studențească prin ligile studențești și activitățile culturale, entertainment pe care universitatea vi le pune la dispoziție”, a spus Florin Drăgan, rectorul UPT.

Studenții au urmărit și un clip ilustrativ cu istoria universității, au primit informații cu privire la structura anului școlar și s-au familiarizat cu chipurile celor care îi vor îndruma în anii de facultate. La finalul festivității online, corul universitar a intonat Gaudeamus.

„În final pot spune că vă invidiez într-un fel. În urmă cu exact 30 de ani intram în Politehnică, la Automatică și Calculatoare, unde urma să constat anterior că ingineria e în scădere. Chiar dacă acum nu suntem mulțumiți de cum putem preda, învăța și comunica, contextul actual va așeza tehnologia unde îi este locul. Mulți dintre voi mi-aș dori să rămână în cadrul universității, pentru că este nevoie de resursă umană”, a transmis, la final, rectorul.

Citește și FOTO. Universitățile din Timișoara își „deschid porțile” în regim online

Aproximativ 2.300 de boboci politehniști încep anul universitar 2020-2021, atât la programele bugetate, cât și la cele cu taxă.

Ieri, universitatea a organizat și o festivitate de absolvire pentru promoția 2019-2020, în aer liber, pe Stadionul Știința. Cei 500 de studenți prezenți au fost încurajați de apropiații lor din spatele ecranelor, întrucât ceremonia a fost transmisă în direct.