Blugii, între controversă și must-have. Istoria unui obiect vestimentar nelipsit din garderobă

Până la genunchi, mulați, largi sau evazați, blugii reprezintă un obiect vestimentar nelipsit din garderoba noastră. În secolul vitezei găsim o mulțime de modele, adesea considerate piese vestimentare comune.

Dacă privim în trecut, aflăm că istoria lor este una interesantă. Imaginea unui viitor modern și îmbelșugat s-a conturat odată cu distribuirea consumerismului american, deoarece ideea de libertate, oportunitate, modernitate era livrată de Statele Unite ale Americii. Există date care arată că, în urmă cu 500 de ani, în Europa, se găseau pantaloni confecționați dintr-un material asemănător denimului, dar cei care au intrat în istorie ca inventatori ai blugilor sunt americanii. Acest lucru dovedește că acest tip de pantaloni sunt atemporali. Descopera blugii barbatesti sau de damă care sunt potriviți pentru tine! Asortați cu un top potrivit sau cu o cămașă, dar și cu accesorii precum ceasuri barbatesti , genți sau curele, blugii pot fi scoși rapid din tiparul monoton.

În anul 1870, Jacob Davis, croitor cunoscut în Nevada, începe să producă pantaloni de lucru rezistenți la uzură, folosind un material din bumbac, numit „dril”. Obiectul vestimentar era destinat minerilor și muncitorilor. Ulterior, Davis s-a asociat cu compania „Levi Strauss & Co”. Inițial, angajații lucrau de acasă, dar cum cererea a crescut, s-a trecut la următorul pas: deschiderea unei fabrici în San Francisco.

Ascensiunea Levi`s
La sfârșitul anilor 1880, Levi`s-au adăugat bucata de piele, marcă înregistrată, în partea din spate a pantalonului. Zece ani mai târziu se naște gama „501 Levi`s”, asociată cu strămoșii blugilor din zilele noastre. La începutul anilor 1900, compania scoate pe piață blugi pentru femei gândiți într-o manieră în care să li se pună în evidență toate formele. În anii `60-`70, jeanșii au fost asociați curentului hippie, iar din anii `80, mai multe companii au lansat pe piață diferite abordări ale acestui obiect vestimentar.

Moda în secolul XXI
În secolul vitezei, ne putem bucura de o mulțime de modele de blugi, dintr-o gamă variată de culori. Cei cropped sau trei sferturi, de exemplu, vor rămâne în trend și în această toamnă. Pot fi purtați cu sandale, botine tip șosetă, sport sau elegante, cu toc. De asemenea, pot fi asociați cu piese sporty – bustiere, tricouri, svetere sau jachete din fâș. Puteți alege totodată dintr-o gamă largă de bijuterii sau accesorii. Vara e aproape gata, dar ne așteaptă o toamnă cu noi tendințe, un motiv numai bun pentru a ne reînnoi garderoba cu o pereche, sau mai multe, de blugi.