Blocul Fetelor își așteaptă alesul! Primăria Reșița „îl tentează” cu 4 milioane de lei!

blocul fetelor resita

Reabilitarea clădirii din Reșița, cunoscută tuturor sub denumirea „Blocul Fetelor”, a ajuns la ultima fază, cea în care își caută constructorul, „alesul” care să o transforme într-un spațiu de desfășurare a activităților sociale, comunitare si culturale.

După ce s-au parcurs etapele privind întocmirea unor studii și a proiectului tehnic, acum administrația locală speră să găsească rapid și firme interesate de acest proiect, care să se apuce de treabă. Execuția lucrărilor din cadrul proiectului „Dezvoltarea unui spațiu de desfășurare a activităților sociale, comunitare si culturale – obiectiv Reabilitarea clădiri Blocul Fetelor” a fost scoasă la licitație, termenul limită de înscriere fiind 28 iunie. Pentru această etapă a proiectului sunt puși la bătaie circa 3,9 milioane de lei, fonduri provenite din Programul Operațional Regional 2014-2020. În total, acestei investiții i-au fost alocați aproximativ 6,3 milioane de lei.

În urma implementării proiectului, clădirea va fi transformată într-un spațiu de desfășurare a activităților sociale, comunitare și culturale. De asemenea, va fi reamenajat terenul din fața imobilului, prin îmbunătățirea spațiului verde și crearea unor puncte de acces suplimentare la nivelul parterului. Spațiile din interior vor fi recompartimentate, astfel încât să existe săli multifuncționale pentru cursuri, seminarii, săli unde se pot organiza ateliere pe diverse tematici, spații comune ce vor putea fi folosite ca sedii ale unor structuri nonprofit nou-înființate sau existente. Vor fi proiectate grupuri sanitare care să deservească tuturor spațiilor, inclusiv grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități. În același timp, fațada clădirii va fi reabilitată.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În ceea ce privește subsolul, acesta este nefolosit de zeci de ani, el găzduind, de altfel, un adăpost de protecție civilă.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/