Blocarea PNDL mai închide un șantier în Caraș-Severin!

primaria brebu

Este vorba despre cel din comuna Brebu, unde în această toamnă ar fi trebuit recepționată o investiție în valoare de 3,4 milioane de lei. Cum creditele bugetare alocate Programului Național de Dezvoltare Locală pentru acest an s-au epuizat, iar Primăria Brebu nu are bani să susțină o asemenea investiție, constructorul a pus lacăt pe șantier, până la noi ordine.

În mai 2020, în comuna Brebu au demarat lucrările pentru asfaltarea mai multor străzi. Constructorul, spune primarul Ion Țicheriu, s-a mișcat rapid, reușind să aducă proiectul la stadiul de 70%. Cum fondurile alocate PNDL s-au epuizat mult prea devreme anul acesta, iar constructorul nu are suficientă forță financiară pentru a continua lucrările pe propria cheltuială, șantierul de la Brebu s-a închis.

Din păcate, constructorul ne-a anunțat că a rămas fără bani și nu mai poate continua lucrările. Dacă nu ar fi existat această blocare, cu siguranță, în septembrie, ar fi terminat, pentru că pe patru străzi din localitatea Brebu s-a turnat un prim strat de asfalt și au fost montate și rigolele. Mai era nevoie doar de al doilea strat și de asfaltarea străzilor din Valeadeni și Apadia. În total, prin proiect, vor fi asfaltați 6,7 kilometri de drum, dintre care 2,7 la Valeadeni, aproape 1,5 la Brebu, iar diferența la Apadia. Sperăm într-o rectificare pozitivă și într-o realocare de fonduri pentru acest program, pentru că altfel vom rămâne cu străzile la fel, pline de praf și fără asfalt!”, a declarat primarul comunei Brebu, Ion Țicheriu.

leader board 728 x 90 px