Blestemul Zorilor Călinei, din Caransebeş la Graz

po 1000x100px (3)

Cea mai în vogă, la ora actuală, scriitoare din Banat, Lavinia Călina, a depășit granițele țării nu doar prin lucrările citite online, ci și prin participarea la un eveniment în Austria, la invitația unui grup de români, care a dorit să o cunoască personal pe caransebeșeanca pasionată de literatură, ce scoate volume pe bandă rulantă.

Centrul Cultural Austro – Român din Graz a găzduit deschiderea Bibliotecii Multiculturale, un proiect ce doreşte să aducă literatura mai aproape de cetăţenii români ce trăiesc în Austria. Cu această ocazie a fost organizată şi lansarea romanului Blestemul Zorilor (al doilea volum din seria Neamul Corbilor), autor Lavinia Călina, pentru publicul din Graz.

Mă bucur că am avut ocazia să particip la acest eveniment şi că a cincea mea cartea a avut parte de o primire călduroasă din partea comunității de români ce trăiesc în Austria. Chiar dacă seria Neamul Corbilor este un fantasy cu vrăjitoare, întâmplarea face ca parte din acţiunea romanului chiar se petrece în Graz, deci invitaţia a picat la fix. Am întâlnit oameni minunați, ce mi-au demonstrat că literatura nu ţine cont de graniţe şi ne poate uni mereu. Le-am promis că am să revin şi când o să iasă ultimul volum din serie şi abia aştept să o fac”, a declarat Călina la întoarcerea la Caransebeș.

Cartea a avut lansarea oficială la târgul de carte Bookfest din Bucureşti şi a mai fost prezentată şi publicului din Caransebeş. (Magie și acțiune, răsturnări de situație, intrigi țesute de veacuri, iubiri blestemate; un creuzet al coșmarurilor devenite realitate, în care moartea pândește din colțul oricărei străzi, în ochii oricărui trecător și chiar din adâncul propriului suflet).

Următoarele oraşe din turneul de promovare a romanului sunt Lugoj (21 iulie), Vama Veche (12 august) şi Reşiţa (septembrie).

banner 1000 x 100 hd

foto: Emanuel Viorel

 

 

03 britannia 1000 x 100 gif