Biserica romano-catolică din Piața Bălcescu, redată de Primăria Timișoara comunității

063

Primăria Timișoara anunță că a luat decizia de a reda comunității Biserica romano-catolică din Piața Bălcescu. Mai precis, lăcașul de cult va ajunge în proprietatea Episcopiei Romano-Catolice.

Decizie importantă luată de Primăria Timișoara. Reprezentanții instituției anunță că a fost pregătit un proiect de hotărâre pentru aprobarea transferului fără plată a bisericii din Piața Bălcescu către Episcopia Romano-Catolică.

Astfel, imobilul construit între 1912 și 1913 se întoarce în patrimoniul comunității pe care o deservește. Imobilul se află în proprietatea Primăriei Municipiului Timişoara și a fost atribuit în 2018, prin contract de comodat Parohiei Romano-Catolice Timișoara III Elisabetin. Dreptul de folosință este gratuit pentru o perioadă de 25 de ani. Pentru transmiterea unor clădiri sau terenuri în proprietatea unităților de cult, este necesar ca acestea să fie în domeniul privat al municipiului. Astfel, în condițiile legii, proiectul de hotărâre de Consiliul Local prevede trecerea în domeniul privat al Municipiului Timișoara a bunului imobil și transmiterea, fără plată, a dreptului de proprietate asupra imobilului”, a informat Primăria Timișoara.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Potrivit reprezentanților instituției, Episcopia Romano-Catolică din Timișoara a solicitat în 2020 transmiterea fără plată în proprietatea parohiilor romano-catolice de care aparțin, a celor trei biserici romano-catolice din oraș. Este vorba de biserica romano-catolică “Sf. Ecaterina” din cartierul Cetate, biserica romano-catolică “Millenium” din cartierul Fabric și biserica romano-catolică “Preasfântă Inimă a lui Isus” din cartierul Bălcescu.

Alături de biserică, în 1926, a fost construită Mănăstirea Salvatorienilor din Elisabetin. Închisă în perioada regimului comunist, aceasta are în prezent în grijă un centru pentru copiii străzii și un azil de noapte pentru persoane nevoiașe.

publicitate si promovare online banner maxagro