Biserica din cartierul Teiuş a fost sfinţită

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Un sobor de preoţi, în frunte cu Episcopul Caransebeşului, PS Lucian, a sfinţit, la sfârşitul săptămânii trecute, biserica de lemn din parcul de agrement Teiuş, lăcaş de cult închinat Sfântului Ioan Botezătorul.

Biserica ridicată din fonduri alocate de către municipalitate are o capacitate de peste 50 de locuri şi a fost construită în stil maramureşean. “Este o bisericuţă de lemn închinată Sfântului Ioan Botezătorul care împodobeşte acest complex arhitectural de sculpturi în lemn din Parcul Teiuş. Ea va îndeplini un rol misionar pentru credincioşii din zonă şi pentru vizitarorii Caransebeşului”, a declarat episcopul Caransebeşului. “S-a sfinţit bisericuţa de lemn din Teiuş care este o investiţie a Consiliului Local al Municipiului Caransebeş. Este un moment important pentru că acest loc sacru este în Parcul Teiuş şi întregeşte spaţiul architectural al Parcului Teiuş, unde sunt 33 de sculpturi în lemn, multe cu mesaj creştin”, a spus primarul Caransebeşului, Marcel Vela.

Începând cu anul viitor, aici ar urma să aibă loc manifestările prilejuite de Praznicul Bobotezei. “Urmează ca până la anul să amenajăm împreună cu Primăria Caransebeş un spaţiu prielnic pentru a coborâ pe malul râului Timiş şi acolo să oficiem slujba”, a confirmat PS Lucian. “Este adevărat, ne-am dori ca, începând cu anul viitor, de Bobotează, Episcopia Caransebeşului să binecuvânteze apa Timişului şi sărbătoarea Bobotezei să aibă loc aici, în Parcul Teiuş”, a spus edilul-şef al Caransebeşului.

promovare banner maxagro Muzeul TM

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157628792085367″]

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/