Biroul Electoral Central respinge sesizarea PSD Timiș! Bannerele PNL din intersecțiile Timișoarei nu încalcă legea

Alba-neagra cu bannerele PNL din Timișoara! B.E.J. a spus „Jos cu ele!”, B.E.C. zice „Rămân acolo!”. Biroul Electoral Județean Timiș a judecat, la sesizarea PSD Timiș, că afișele publicitare ale PNL poziționate în intersecțiile orașului sunt ilegale și a cerut să fie date jos. PNL a contestat însă decizia în Biroul Electoral Central, care a anulat decizia B.E.J..

Bannerele PNL din intersecțiile din Timișoara sunt corect amplasate, a decis Biroul Electoral Central, după ce PNL Timiș a contestat decizia inițială a Biroului Electoral Județean, care spunea să le dea jos. Potrivit comunicatului postat pe site-ul B.E.C., PSD și B.E.J. s-au raportat greșit la regulamentul aprobat prin Consiliul Local Timișoara privind administrarea spațiilor verzi.

„PSD Timiș își întemeiază sesizarea pe dispozițiile art. 9 și art.10 din Regulamentul aprobat din HCL Timișoara nr. 160/2009 cu trimitere la dispozițiile Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților (…) fără a indica în vreun fel încălcarea dispoziției legale privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, regăsite în Legea nr 33/2007”, se arată în decizia publicată pe site-ul B.E.C.

În consecință, se mai arată în decizie, BEC admite contesția PNL Timiș împotriva deciziei BEJ, pe care o anulează și respinge sesizarea PSD Timiș.