„Biografic” – o expoziție inedită la care sunt invitați amatorii de artă timișoreni

po 1000x100px (3)

Filiala din Timișoara a Uniunii Artiștilor Plastici din România invită pasionații și curioșii de artă la expoziția „Biografic a artistului vizual Matei Gașpar.

Expoziția va fi deschisă publicului până în data de 17 iulie la Galeria Helios, Piața Victoriei, numărul 6.

Generată de un profund proces introspectiv, de analiza propriei deveniri în raport cu lumea, expoziția «Biografic» reprezintă o etapă importantă în parcursul creativ al artistului Matei Gașpar. Dincolo de calitățile formale, lucrările excelează prin capacitatea lor de a corela această dimensiune formal-materială cu semnificațiile pe care le vehiculează. Expoziția cuprinde piese realizate între 2012 și 2019, având la bază un principiu clar, enunțat cu forță evocativă chiar de titlul propus. O selecție non ierarhică de momente din biografia artistului – evenimente marcante sau aparent insignifiante – a reprezentat punctul de plecare în conceperea lucrărilor. […] Astfel concepută, expoziția își definește reperele atât în raport cu spațiul, cât și în raport cu timpul. Dacă din punct de vedere formal lucrările sunt dominate de expresie volumetrică amplă, în care geometrismul și lirismul își negociază în permanență statutul, semantic ele corespund conceptului «istoriei personale», care folosește autoreferențialitatea ca mijloc de cronologizare a trecutului”, spune Maria Orosan-Telea, curatoarea expoziției.

Matei Gașpar este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din anul 2010, demersul său artistic cuprinzând nouă expoziții personale și participarea la numeroase expoziții de grup naționale și internaționale, simpozioane și concursuri.