Bilanțul președintelui Dunca: A făcut puțin față de cât a promis, foarte mult cu atât de puțini bani!

dunca romeo presedinte cj

Caraș-Severinul nu s-a dezvoltat la nivelul promis înainte de alegerile din 2020, dar președintele Consiliului Județean prezintă un bilanț pozitiv!

Romeo Dunca și-a făcut bilanțul primilor trei ani de mandat la Express Live, ocazie cu care s-a declarat per ansamblu mulțumit de ceea ce a realizat până acum. „Am dat ordinul de începere la DJ 581, Secășeni – Grădinari. S-au făcut acolo 8 km de drum pe un proiect semnat pe mandatul Hurduzeu. Eu am dat ordinul de începere și am supervizat lucrările și drumul a ieșit bine. DJ 608, despre care toată lumea vorbește, un drum de 22 milioane de euro, cea mai mare investiție până când vor veni banii pentru DJ 571 Ciuchici – Moldova Nouă. DJ 607 fost recepționat ca și documentație prin Iulie 2020, de către domnul Motolan și domnul Hurduzeu. În decembrie, când am început să vedem despre ce este vorba, s-a făcut o listă de 11 neclarități, atunci am început să dezgropăm, pentru că trebuia semnat contractul. Când am văzut ce este acolo, livrabilul pe care toată lumea semnase că este ok, ne-am făcut cruce. Un DALI semnat în 2018, dat unei societăți de aici, pe care am regăsit-o tot timpul în lucrările cu DDJ, un DALI foarte prost. Important pentru mine a fost să facem acest drum, nu să arăt ce prostii s-au făcut înainte. Au venit vreo 20 de dispoziții de șantier care corectau anomaliile proiectului. Mergeam, deschideam planșele și vedeam că drumul merge la stânga pe proiect, dar el de fapt merge la dreapta, astfel de anomalii foarte grave. Acest proiect, deși la început credeam că nu are cum să fie dus la capăt, în final, prin mobilizarea echipei și managerului, care este în teren tot timpul, și prin presiunea pe care eu tot timpul personal o pun pe ei, va fi finalizat.”, a expus președintele Dunca.

Cărășenii circulă bine pe multe drumuri județene, spune Romeo Dunca. La Potoc, de exemplu, la Vârciorova, la Berliște și mai nou între Doclin și Surducu Mare, iar în scurt timp între Comorâște și Forotic. Ritmul nu e unul alert, dar asta dintr-un singur motiv. S-a greșit mult în trecut, astăzi se lucrează mult mai atent pentru că banii sunt puțini, iar lucrările trebuie să fie de calitate. „S-au făcut greșeli, nu ne-am grăbit să semnăm și după aceea să cârpim. Puteam să semnez cel mai mare contract pentru drumuri județene din Caraș-Severin cred că de la Ceaușescu încoace, 49.9 milioane euro, 44 km Ciuchici – Moldova Nouă. Puteam să semnez având DALI-ul, dar am zis că mai lăsăm două luni să treacă, să nu ne trezim cu cheltuieli neeligibile. Înghițim, să ne înjure toți, să ne înjure că n-am făcut niciun metru de drum județean, deși metrii ăștia sunt făcuți în mandatul meu. Sigur, le-a pus pe listă domnul Hurduzeu, dar eu am dat ordinul de începere!”, a adăugat președintele CJ.

Romeo Dunca a prezentat și stadiul proiectelor depuse pe programul „Anghel Saligny”: „Avem DALI-urile primite pentru două drumuri: este drumul domnului de la Berliște și avem drumul de la Oravița către Sasca. Scoatem la licitație proiectarea și execuția, nu vom scoate numai proiectarea. În momentul în care scoatem la licitație proiectarea, putem să mergem să semnăm contractul. Cel de-al treilea drum este drumul de la Zăvoi la Poiana Mărului, tot un drum de 50 milioane de lei. Acolo nu am recepționat încă DALI-ul, pentru că, de comun acord cu Primăria Zăvoi, am ajuns la concluzia că este mai bine să facem un schimb de drumuri, acolo existând un proiect pentru apă și canalizare în intravilanul localității Măru.”

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Dar drumuri județene din Caraș-Severin vor și modernizate și de către Compania Națională de Investiții. „Avem Comorâște, noi l-am făcut, noi l-am depus, noi am făcut tot, Prislop-Semenic, 684 –  Valea lui Liman – Voislova, pe la Ruschița. Fiind în parteneriat cu județul Timiș, am fost somați să venim cu toată documentația. A fost un DALI prost făcut, plătit de către administrația Hurduzeu. Lipseau 6 poduri! Eu am capacitatea asta de a încasa toate măgăriile și toate acuzele, pe care lumea mi le pune în cârcă, că n-am făcut niciun metru de drum, nu-i problemă. Mergeți și pe Zorlențu Mare -Brebu, pe drum nou, și acolo sunt 6 km, un covor de 5 cm, dar este nou! Am făcut puțin față de cât mi-am propus, dar foarte mult față de resursele financiare pe care le-am avut la dispoziție. Am făcut economii peste economii și din economii am reușit să punem bani peste bani și să facem. Am scos la licitație Răcășdia – Vrăniuț, e pe procedura finală, iată că le facem încet, încet în ritmul în care putem să facem documentațiile. O să se toarne asfaltul și la Crușovăț, pentru că sunt 1,6 milioane care se varsă acolo și sunt niște condiții mai bune, dar am un stres vizavi de ieșirea de la Luncavița, n-am primit niciun leu, dar o să găsim soluții și vom face.”, a completat președintele Dunca.

În bilanțul de 3 ani al șefului administrației publice județene nu sunt doar drumuri reparate, modernizate sau care așteaptă să intre în lucru. „Avem autorizație de construire pentru noul spital județean, așteptăm doar finanțarea. Noi ne-am făcut temele, acum am rămas exact acolo unde nu mai depinde de noi. Sanatoriul Marila trebuie să îl demolăm, CNI-ul a răspuns, SF-ul s-a făcut și ni s-a spus că trebuie să demolăm spitalul. Vom găsi 4 milioane de lei să-i alocăm pentru demolare și cred că CNI va găsi resursa pentru a reconstrui acel sanatoriu. Trenul este deja un vis care se apropie în a deveni realitate. Proiectul Semenic, de asemenea, va fi un impact pozitiv mare pe zonă turistică. Potențialul muntelui va fi pus în valoare și acolo vorbesc nu neapărat de zona schiabila, ci de turismul în celelalte trei anotimpuri, pentru că acum este un trend afară cu bicicletele, toate stațiunile s-au reprofilat și acest proiect se va realiza. Există bani, există 16 milioane de euro deja disponibili pe ADR Vest. Parte din investiția Guvernului în rețeaua de gaz a fost deja realizată, sute de milioane de lei au venit pentru gaz în Caraș-Severin, deci nu este nici asta o glumă.”, a mai prezentat președintele Dunca.

Mult, puțin? Asta o vor spune cărășenii, în toamna lui 2024, când se vor prezenta din nou la urme pentru a-l alege pe președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Pentru moment, Romeo Dunca atât a putut. „Anul acesta nu am mai primit de la rectificare nimic, deci din 30 milioane de lei împărțiți la 76 de UAT-uri ar trebui cam 400.000 de lei pe UAT.”, a explicat șeful județului.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/