Bilanțul dezastrului! Acoperișuri luate de vânt, străzi și curți inundate, alunecări de teren! [FOTO/VIDEO]

Pompierii au făcut bilanțul inundațiilor de ieri din Reșița și împrejurimi, după ce o rupere de nori a lăsat dezastru în municipiul reședință de județ, chiar dacă a durat doar câteva zeci de minute.

Pe B-dul Republicii din Reșița s-a intervenit pentru degajarea unor elemente de construcție ale acoperișului unui bloc. Câteva bucăți de tablă au fost desprinse de o rafală de vânt și amenințau să se prăbușească. S-a intervenit și la deponeul sistemului integrat de gestionare a deșeurilor din Dealul Lupacului, unde noua construcție a rămas și ea fără acoperiș. A fost închisă circulația feroviară pe tronsonul Moniom-Reșița Nord la km 50+500 din cauza unui copac căzut pe linia de cale ferată, probleme fiind și pe calea ferată Reșița-Caransebeș, din cauza unor arbori căzuți pe linia electrică. Circulația s-a reluat pe ambele linii undeva în jurul orei 22.

Tot din cauza unor copaci, care au căzut peste liniile de curent, două localități au fost temporar nealimentate cu energie electrică: Dognecea și Ocna de Fier. Au fost realimentate cu energie electrică până la ora 20.00. Pe Aleea Tineretului din Reșița, pompierii militari au intervenit pentru salvarea a doi copii care s-au ascuns de ploaie într-un tomberon și au rămas blocați înauntru, iar pe Aleea Zadei s-a mai produs o alunecare de teren.