Bilanțul dezastrului! Acoperișuri luate de vânt, străzi și curți inundate, alunecări de teren! [FOTO/VIDEO]

Pompierii au făcut bilanțul inundațiilor de ieri din Reșița și împrejurimi, după ce o rupere de nori a lăsat dezastru în municipiul reședință de județ, chiar dacă a durat doar câteva zeci de minute.

Pe B-dul Republicii din Reșița s-a intervenit pentru degajarea unor elemente de construcție ale acoperișului unui bloc. Câteva bucăți de tablă au fost desprinse de o rafală de vânt și amenințau să se prăbușească. S-a intervenit și la deponeul sistemului integrat de gestionare a deșeurilor din Dealul Lupacului, unde noua construcție a rămas și ea fără acoperiș. A fost închisă circulația feroviară pe tronsonul Moniom-Reșița Nord la km 50+500 din cauza unui copac căzut pe linia de cale ferată, probleme fiind și pe calea ferată Reșița-Caransebeș, din cauza unor arbori căzuți pe linia electrică. Circulația s-a reluat pe ambele linii undeva în jurul orei 22.

YouTube video

Tot din cauza unor copaci, care au căzut peste liniile de curent, două localități au fost temporar nealimentate cu energie electrică: Dognecea și Ocna de Fier. Au fost realimentate cu energie electrică până la ora 20.00. Pe Aleea Tineretului din Reșița, pompierii militari au intervenit pentru salvarea a doi copii care s-au ascuns de ploaie într-un tomberon și au rămas blocați înauntru, iar pe Aleea Zadei s-a mai produs o alunecare de teren.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157696497021911″]

banner 1000 x 100 hd