Bilanț la final de an pentru Consiliul Județean

2012 a fost un an plin de activitate pentru consilierii județeni. Pe masa acestora s-au aflat, încă de la începutul anului, proiecte importante care au venit și vin în continuare în sprijinul cetățenilor.

Deși a fost un an încărcat și cu multe schimbări din punct de vedere politic pentru Caraș-Severin, autoritățile județene au încercat să găsească rezolvare problemelor cu care cărășenii se confruntă. Astfel, încă din primăvara anului, Consiliul Județean a obținut finanțare pentru două proiecte foarte importante. Este vorba despre managementul deșeurilor și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă în toate orașele județului. Cele două proiecte au fost începute și, deși ambele au întâmpinat probleme pe parcurs, faptul că ele au primit finanțare și au putut fi demarate este un lucru important pentru județ.

Consiliul Județean s-a implicat și în susținerea financiară a celei mai vechi căi ferate din țară, Oravița – Anina. În primăvara acestui an CFR a solicitat participarea Consiliului Județean Caraș-Severin la subvenționarea cheltuielilor pe care le presupune acel tronson. Atunci, președintele forului județean a dat asigurări că va ține în funcțiune semeringul bănățean cu diverse finanțări.

Un alt punct important în agenda consilierilor este modernizarea infrastructurii rutiere din județ, încercată greu în ultima perioadă. Drumurile care fac parte din acest proiect sunt DJ 581 Reșița – Grădinari, DJ582 Reșița – Văliug și DJ 608A Caransebeș – Telescaun.

Mediul și sănătatea, în atenția autorităților

Nici problemele de mediu nu au fost ocolite de autorități. În urma unei rectificări din luna octombrie, forul județean a dat startul unui amplu program de împădurire a mai multor zone din județ. Este vorba despre zonele Bozovici, Berzasca și Pojejena.

De aproape doi ani de zile, Spitalul Județean de Urgență de la Reșița este în proprietatea Consiliului Județean. Dacă de atunci noii proprietari au început să investească în unitatea spitalicească, anul 2012 a fost cel în care rezultatele au și apărut. Pe lângă aparatul cu rezonanță magnetică, care de anul viitor va putea fi folosit de pacienți și prin Casa de Asigurări de Sănătate, mai sunt și alte investiții importante pentru pacienții cărășeni. Aparatura pentru secțiile de chirurgie sau oftalmologie, reabilitarea secției de obstetrică-ginecologie sau înființarea unei săli de operații în cadrul secției ORL sunt printre cele mai mari proiecte aflate în derulare.

Din toamna anului 2012, cea mai importantă unitate spitalicească din județ are și un nou staționar. Este vorba despre Spitalul din Bozovici care a fost redeschis pentru oamenii din Valea Almăjului. Acest lucru a fost realizat de autorități înpreună cu primarii comunelor din zonă, dar și cu ajutorul tuturor almăjenilor.

A fost un an plin, cu alegeri și la nivelul Consiliului Județean. Atât cei care au rămas în continuare la cârma județului, cât și cei care sunt la primul mandat au obligația față de cetățeni să le apere drepturile și să decidă în numele lor. Lucrurile bune care s-au realizat în acest an, 2012, le dau cetățenilor speranța că binele lor va prima în continuare, atunci când se iau decizii în plenul județean.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/