2012, un an bun pentru Reșița

Anul 2012 a fost un an încărcat la Reșița. În vară reșițenii au votat pentru a merge încă patru ani alături de primarul Mihai Stepanescu, au votat la referendum, iar la sfârșit de an au mers iar la urne pentru a-și alege reprezentanții în Guvern.A fost un an plin de evenimente, un an electoral, dar dacă tragem linie și ne uităm ce s-a întâmplat în ultimele 12 luni, avem câteva reușite de bifat.

SMURD pentru cărășeni
Spre exemplu, în primele luni ale anului, la Reșița a fost inaugurat serviciul SMURD, care vine în ajutorul tuturor cărășenilor ce necesită ajutor medical de urgență. Cele cinci ambulanțe SMURD sunt repartizate în tot județul, iar paramedicii muncesc 24 din 24 pentru a fi alături de cei aflați în suferință.

RMN la Reșița
Tot la capitolul medicină, autoritățile au mai bifat o reuşită. Începând cu luna octombrie, Spitalul Județean de Urgență din Reșița se poate mândri cu o secție de imagistică și de un aparat RMN de ultimă generație.  Reșița poate fi considerată, în acest sens,  un punct de referință în diagnosticul investigațional din zona de vest a țării.

Avem șosele mai bune
Lăsând deoparte zona medicală, autoritățile orașului au avut, de asemenea, proiecte importante în acest an. Astfel, cel mai important este acela de reabilitare a carosabilului din oraș, amenajarea locurilor de parcare și a trotuarelor. Aceste lucrări au schimbat cu totul fața orașului de pe Bârzava, gropile de pe șosele sau trotuare fiind înlocuite cu un nou strat de asfalt. Nu putem să sperăm decât ca investiția să fie una de durată.

Cinematograful Dacia renaște
De schimbare se bucură și cinematograful Dacia, care se află în proces de reabilitare. Până anul acesta, nimeni nu mai mergea la cinema din cauza stării degradate în care se afla. Nu puteai urmări un film din cauza faptului să șobolanii umblau printre scaune, iar acestea erau mai mult distruse. Acum lucrurile stau mult mai bine. Foarte curând, sala cinematografuluiDaciava fi deschisă din nou pentru public cu o nouă înfățișare.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Sportul reșițean, pe culmi
În acest an, la fel ca de fiecare dată, sportivii reșițeni au reprezentat cu mândrie orașul în competițiile la care au patricipat. Să ne amintim că atletul Marius Cocioran ne-a reprezentat la Olimpiada de la Londra, luptătorii de la CSM Reșița au urcat pe podium la un turneu internațional din Franța, gimnaștii formați la Reșița sunt în continuare o mândrie pentru noi, iar acestea sunt doar câteva exemple. Deși Reșița este un oraș de munte, în vară a găzduit chiar și un turneu balcanic de volei pe plajă, o premieră pentru sportul cărășean.

Vești bune pentru 2013
Și pentru ca anul să se încheie bine, autoritățile locale au anunțat chiar înainte de sărbători că 2013 nu va aduce la Reșița măriri ale taxelor și impozitelor locale. Și taxele speciale vor rămâne neschimbate, la fel cum sunt încă din anul 2008.

Toate acestea sunt doar o parte din lucrurile bune care s-au întâmplat în anul 2012 în orașul de pe Bârzava. Tot ce putem să facem acum este să sperăm că toate proiectele importante din oraș vor continua, iar autoritățile vor găsi și alte modalități de a înfrumuseța orașul și viața resițenilor.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200

Comments

  1. Pakatos says:

    si azi a vrut sa mareasca taxele Mihai Stepanescu…:))))))…sau asta nu avetzi curaj sa scrietzi expresii…of,of,of…poi uitatzi cum facem…LA MULTI ANI expresilor…si de azi…intru in SILENTIO STAMPA….da-ma dreq de simpatik…;)

    1. Gheorghe Bontu says:

      realizari!!! cred ca acest reporter a fost beat cand l-a scris! cati resiteni isi pot permite 400 roni ,cat costa un control rmn? cati au fost disponibilizati in acest an? cate locuri de munca au fost oferite resitenilor in acest an? mai sunt destule realizari de acest fel,dar ar trebui sa scrie despre ele acest pupincurist! nu v-ati saturat de atata saliva pe care o lingeti? la mai multa!

  2. bulla says:

    Noua coalitie de guvernare locala intrunita in 29.12.2012 si formata din 8PSD + 2PDL + 1Verde =11 Tradatori majoritari, s-au intalnit in mare taina pentru a majora impozitele directe: pe cladiri, terenuri,alea-alea. Sa la dea D-zeu tot ce le urati voi!

  3. Pakatos says:

    Deci Andreea Ivascu?Cum ramane cu realizarile ca nu maresc taxele si impozitele?cum se face ca in aceeasi zi de bilant dupa ce-ai facut tu materialul s-au marit taxele si impozitele cu 16%? am zis ca-s in silentio stampa dar chiar nu pot…:)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/