Bike Attack din Reşiţa sărbătoreşte un deceniu de activitate

po 1000x100px (3)

Sfârşitul de săptămână se anunţă a fi unul distractiv pentru tinerii din cadrul Asociaţiei Bike Attack din Municipiul de pe Bârzava. Printr-o serie de evenimente şi într-o atmosferă deosebită, aceştia vor sărbători zece ani de activitate.

Asociaţia Bike Attack s-a constituit în aprilie 2013 ca o organizaţie care promovează activităţile în aer liber şi educaţia nonformală în domeniul protecţiei mediului înconjurător. În cei zece ani a derulat numeroase proiecte inedite şi de succes, care mai apoi au devenit tradiţie pentru zona Banatului Montan, dar şi altele care au murit în sertare ori nu au avut continuitate. Cu această ocazie, va fi realizat un bilanţ de activitate al celor zece ani, în care vor fi prezentate proiectele şi activităţile asociaţiei. De asemenea, este un bun prilej ca toţi membrii să înveţe din experienţa dobândită în toată această perioadă, dar mai ales să se bucure de succesul pe care l-a avut cel mai activ ONG din comunitatea bănăţeană, dar şi din România.

Membrii asociaţiei bănăţene sunt mândri şi emoţionaţi de acest moment. ,,Noi, aceeaşi generaţie de adulţi, am crescut odată cu Bike Attack şi suntem la fel de entuziasmaţi ca acum zece ani chiar dacă astăzi membrii noştri tineri vin cu un suflu nou. Din sutele de acţiuni şi proiecte pe care le-am iniţiat sau la care am participat, am învăţat şi am reuşit astăzi să avem o bază foarte solidă prin cunoştinţele acumulate. De multe ori, suntem cei care ajutăm alte organizaţii să facă diferite evenimente sau proiecte mari sau suntem „etalonul” la care trebuie să se ajungă atunci când se organizează ceva similar”, declară, pentru Express de Banat, preşedintele Asociaţiei Bike Attack Reşiţa, Cătălin Gavrilă.

bike maraton  bike

banner 1000 x 100 hd

Programul evenimentului

Pe lângă bilanţuri, prezentări de proiecte şi amintiri dobândite de-a lungul celor zece ani de activitate, asociaţia bănăţeană pregăteşte publicului o expoziţie foto intitulată „Cicloturism în Banat”. Aceasta va avea loc joi, 18 aprilie 2013, la Infocentrul Turistic din Timişoara. Vineri, 19 aprilie, aventurierii vor petrece la Rock Caffe Reschitza începând cu ora 17.00,  iar sâmbătă şi duminică vor face tura aniversară ,,Tricoul Galben de Preşedinte” – cicloturism şi drumeţie, pe traseul Reşiţa – Brebu Nou – Reşiţa.

Asociaţia Bike Attack ,,a pornit pe drum” cu un grup de tineri reşiţeni care a simţit că are responsabilităţi legate de dezvoltarea comunităţii în care trăieşte şi că are nevoie de un cadru organizat în care să-şi pună în practică ideile şi iniţiativele. Astfel că, în mod democratic, după mai multe întâlniri, s-a ales un nume deloc obişnuit pentru acele vremuri: Asociaţia Bike Attack Reşiţa.

03 britannia 1000 x 100 gif