Concurs de biciclete, la Reșița

po 1000x100px (3)

Timișorenii sunt fani declarați ai zonei de munte din jurul Reșiței. După ce toată vara au fost prezenți pe pontoanele de la Văliug, nici toamna nu ratează o plimbare până la poalele Semenicului. În acest sfârșit de săptămână bicicliștii timișoreni fac ocolul lacurilor din zonă.

Clubul Sportiv Gratzu din Timișoara organizează în acest weekend o expediție pe două roți de 63 de kilometri la cele trei lacuri de lângă Reșița: Secu, Breazova și Văliug. Oricine dorește poate să participe la această drumeție, trebuie doar să se înscrie pe pagina de facebook a clubului timișorean.

Excursia va avea loc sâmbăta aceasta începând cu ora 11:00, oră la care se va da startul în centrul civic din oraș. Primii 16 kilometri se vor desfășura pe asfalt de la Reșița la Secu, apoi prin pădure până la Breazova. La Văliug participanții vor face un popas pentru a servi prânzul, iar apoi vor continua expediția înapoi spre Reșița. „Este o plimbare ce o organizăm periodic, dar de data aceasta am dorit să o facem publică. Are legătură cu data de 22 septembrie, când este stabilită Ziua Europeană fără Mașini, dar în esență, este o plimbare prin care se dorește ca participanții ce nu au avut ocazia până acum să poată vizita frumusețile din zona Banatului”, explică pentru Express de Banat Grațian Bolog, președintele Clubului Sportiv Gratzu.

Până acum grupul numără 25 de participanți, însă doritorii se mai pot înscrie și astăzi. Taxele transportului și cheltuielilor pentru mâncare sunt suferite de către participant. De asemenea, este recomandat ca fiecare să vină cu propria bicicletă.

banner 1000 x 100 hd

Această plimbare nu este prima de genul a clubului timișorean în județul Caraș-Severin. La începutul verii, bicicliștii timișoreni au pedalat pe Clisura Dunării, până la cazane: „Am mai avut o astfel de excursie în luna iulie. Am pleca cu mașinile din Timișoara până la Turnu Severin și de acolo cu bicicletele pe Clisura Dunării până la cazane. Am mers mai departe de atât, s-a ajuns peste munți la Sasca Montană”, mai adaugă președintele clubului timișorean.

Fie vară, toamnă sau chiar iarnă, pe timișoreni îi trage ața în zona de munte cărășană. Sezonul cu zăpadă va strange din nou pasionați ai sporturilor de iarnă pe pârtiile de la Văliug și de pe Semenic.

03 britannia 1000 x 100 gif