Beţe în roatele investitorilor? „Am avut toate piedicile din lume!“

Proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali din Caransebeș cu privire la respingerea cererii de prelungire cu încă 1 an de zile a termenului contractului de vânzare-cumpărare l-a luat prin surprindere pe administratorul societății Paco Leapeio SRL. Ioan Cârpaci, deși a fost prezent în sala de ședințe, a cerut dreptul la explicații doar după ce proiectul a fost aprobat pentru respingerea cererii.

Omul de afaceri a menționat că emoțiile, dar și faptul că nu știe cum se procedează într-o sală de ședință a Consiliului Local l-au luat prin surprindere și s-a ridicat în picioare doar după ce consilierii locali au ridicat mâna la vot. Deși era prea târziu, Ioan Cârpaci și-a ținut pledoaria, spunând că a întâmpinat probleme încă din prima zi când a dorit să se apuce de lucrări. Și asta pentru că existau de la bun început neconcordanțe între ceea ce era stipulat în contractul de vânzare pentru parcela de la ieșire din Caransebeș spre Oțelu Roșu, pentru care a plătit 35.000 de euro, și situația din teren.

CITEŞTE ŞI: Primarul Felix Borcean nu mai vrea prelungirea contractelor cu investitorii anunțați de aproape un deceniu!

„Domnilor, la mine nu a existat rea-voință, doar că automat când am început să lucrez, cei de la TMD Friction au sărit că o parte din teren este al lor. Am venit la primărie și s-a constatat că o porțiune de 64 de m.p. era suprapusă cu proprietatea TMD Friction. Apoi, în loc să fie intravilan ceea ce am cumpărat eu, s-a dovedit a fi extravilan. Din nou, alte acte. Şi, mai mult, era trecută în cartea funciară ca și pășune, fapt care nu mi-a dat voie să construiesc deloc!”, a declarat administratorul firmei Ioan Cârpaci. Acesta a continuat spunând că poate face dovada că el a dorit să construiască, ba mai mult, deși nu a primit autorizația de construcție de la Primărie, el a ridicat o clădire pentru a demonstra că este serios, însă a fost pus să o dărâme de către angajații Primăriei pentru a nu încasa amendă pentru construire fără autorizație.

„Vedeți dumneavoastră, am avut toate piedicile din lume, deși eu am dorit să încep investiția și am și dat 35.000 de euro pentru teren, bani care au intrat în bugetul Primăriei”, a spus Cârpaci.

„Dumneavoastră ați primit terenul în 2011, atunci ați scos două certificate de urbanism, în 2012 alte două, în 2014 alte două și în 2016 alte două, iar în 2017 alte două. Anul trecut tot noi, aici, în Consiliul Local, v-am prelungit pentru încă o perioadă de un an același contract, în ideea în care primiți finanțare europeană și puteți face proiectarea. Deci nu puteți spune că nu ați avut bunăvoința noastră și deschiderea noastră pentru investitori. Deci noi am făcut tot ceea ce este omenește posibil pentru a vă continua dvs. investiția. Ați avut atâția ani la dispoziție pentru a remedia toate probleme apărute pentru acel teren”, a menționat public viceprimarul Marius Isac.

Consilierii social-democrați au întrebat executivul Primăriei de ce nu li s-a spus că este dl Cârpaci în sală înainte de vot și de ce nu este nici un angajat de la Urbanism sau Cadastru ca să explice situația. „Nu am știut aceste amănunte. Poate dacă le cunoșteam, am fi votat altfel. Dar acum este târziu. Cred că singura șansă a dumneavoastră este să vă adresați instanței”, a menționat consilierul PSD Florin Bogdea.

Omul de afaceri spune că nu a stat cu mâinile în buzunar în tot acest timp când, de fapt, Primăria i-a pus bețe în roate și nici acum el nu va renunța. „Am adus umplutură pe teren, am îngrădit, am făcut fundațiile, am ridicat… Ştiu că sunt probleme, dar dacă nu făceam nimic… O să dau Primăria în judecată pentru că mie nu-mi trebuie banii, cei 35.000 de euro cât am plătit pe teren, eu vreau terenul, pentru că investiția mea stagnează”, a declarat Ion Cârpaci.

Pesediştii au mai întrebat executivul Primăriei câți dintre cei care au cumpărat teren de la Primărie se află în situația d-lui Cârpaci. „Primăria să rămână cu banii și să rezilieze contractul de vânzare-cumpărare, pentru că sunt mulți așa-zişi investitori care au cumpărat teren de la Primărie din 2009 încoace și nu s-a văzut nici o investiție. Câți sunt în această situație?”, a întrebat consilierul PSD Daniel Alexandru Isac. „La toți le-am luat și terenul, și banii!”, a răspuns viceprimarul Marius Isac, care însă nu a dat nume de investitori.

În acel moment, consilierii PSD au readus în discuție situația SC Teracon, în care primarul Felix Borcean a fost sfătuit să semneze un act la notar prin care Primăria se obligă să dea banii înapoi investitorului, după care a revenit asupra deciziei și în prezent cazul se află pe rolul instanței de judecată.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/