Berzasca, singurul spațiu rural din țară unde concurează tinerele talente muzicale

Tradiția se menține în comuna Berzasca, astfel că Festivalul Național de Muzică Ușoară „Ritmuri în Mileniul III” a ajuns la ediția cu numărul 21. Organizatorii propun și în acest an un concurs echilibrat și invită la acțiune tinerii talentați.

Manifestarea care începe astăzi se derulează până sâmbătă, 12 octombrie, și se adresează soliștilor vocali de muzică pop-rock.
Organizatorii evenimentului sunt Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ion Romanu” Reşiţa, Primăria și Consiliul Local Berzasca și Casa de Cultură Berzasca. Instituțiile reușesc să promoveze acest gen muzical în mediul rural, fiind singurul festival din țară care se desfășoară în afara spațiului citadin.

Festivalul se adresează și totodată promovează potenţiale valori dornice de afirmare cu preponderenţă solişti vocali de muzică pop-rock. De-a lungul timpului, Festivalul-concurs Național de Muzică Ușoară a ajutat la promovarea unor tinere talente lansând voci de succes la mari concursuri pe plan național, cum ar fi: „X Factor”, „Vocea României” și altele. Festivalul va cuprinde două secțiuni: una pentru tineri interpreţi cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani și o secțiune pentru tineri interpreţi cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 ani.

leader board 728 x 90 px

Juriul va acorda premii și diplome câștigătorilor primelor trei locuri de la cele două secțiuni.