Primarul Reșiței, Nelu Popa, și viceprimarul Vasile Paul salută investiția din zona Triaj, în ciuda încercărilor ONG-urilor care luptă pentru protecția mediului și a obiectivelor culturale să împiedice ridicarea stației peco.
Oprite la un moment dat din cauza faptului că ONG-urile au atacat în instanță autorizațiile și avizele obținute de Lukoil, lucrările au fost reluate în această toamnă și se derulează într-un ritm alert. Asociațiile de mediu nu se dau bătute, încearcă în continuare să împiedice realizarea investiției atât de aproape de Muzeul de Locomotive cu abur, însă lui Nelu Popa și Vasile Paul le miroase a altceva. În niciun caz a bune intenții. „Lukoil își face treaba. Eu nu prea pot să-mi atac propriile mele hotărâri. Dacă e cineva care consideră că trebuie să facă ceva, să facă! Eu nu am nicio problemă! Autorizația s-a dat de către Stepanescu în 2015. Eu nu mă feresc, vă spun sincer, din punctul meu de vedere această stație nu afectează în mod negativ zona, ci în mod pozitiv. Se vor crea 25 de locuri de parcare, plus alte 14 în interiorul proprietății lor, iar asta va genera posibilitatea ca cine vine acolo, la muzeu, să aibă unde să-și parcheze mașina. Cred că lucrurile sunt puțin exagerate”, a declarat primarul Reșiței.
Popa a mers puțin mai departe și a recunoscut că se îndoiește de onestitatea celor care fac mare scandal pe teme stației peco din Triaj. „S-a făcut biserica ucraineană în parcul de la Trandafiru’, s-a mai făcut o biserică, s-a făcut Hotelul Boreal, a început construcția de la Gara de Nord, în Parcul Tricolorului s-a făcut catedrală, o biserică pe o suprafață mică de teren vizavi de Poliție, nimeni nu s-a sesizat, nimeni nu a făcut atâta circ cât pentru aceste lucrări, ceea ce mă pune ușor pe gânduri, dacă inițiativa asta chiar e una onestă sau poate fi ghidonată fără să știe oamenii”, a explicat edilul-șef.
Cam de aceeași părere este și viceprimarul Vasile Paul. „Pentru astfel de lucrări sunt niște proceduri legale care presupun inclusiv consultarea publică timp de șase luni. S-a făcut un PUZ, ONG-urile și opinia publică au avut la dispoziție șase luni pentru a-și exprima opiniile. Am citit cu mare atenție pagină cu pagină, aviz cu aviz din autorizația de construire. Sunt 100 la sută în regulă cu toate! Există autorizație de construire perfect legală, perfect valabilă și eu consider că această firmă este binevenită în oraș deoarece poate face o reală concurență pe piața produselor petroliere, s-au respectat toate condițiile impuse de Ministerul Culturii. Pe cetățenii care vociferează acum îi întreb unde au fost în acele șase luni când puteau să-și exprime legal opiniile? Poate s-ar fi schimbat ceva”, a spus viceprimarul Reșiței.