USR, cel mai contestat partid din aceste alegeri

Nicuşor Dan spune că, de regulă, PSD ar fi în spatele acestor contestaţii pentru că s-ar teme de noul partid, aflat pentru întâia oară într-un scrutin electoral.

În Caraş-Severin, USR a fost contestat de Partidul Ecologist Român, despre care liderii USR spun că ar fi făcut un parteneriat local cu PSD pentru astfel de contestaţii, dar şi pentru a dubla numărul reprezentanţilor în birourile electorale. De asemenea, Nicoleta Petruţ, cea care a contestat şi fuziunea USB cu USR, a contestat şi listele depuse de USR la Caraş-Severin.

Tribunalul Caraş-Severin a judecat ieri contestaţia depusă de PER, contestaţie pe care reprezentanţii acelui partid nici măcar nu s-au obosit să vină şi să o susţină în faţa judecătorului. Procurorul de şedinţă şi reprezentanţii USR au cerut instanţei să respingă contestaţia, Tribunalul dând sentinţă de respingere a contestaţiei, dar PER mai are un drept de atac al sentinţei de 48 de ore.

leader board 728 x 90 px

Astăzi, de la ora 13, Tribunalul Caraş-Severin a programat judecarea unei noi contestaţii depuse de Nicoleta Petruţ, o persoană care a contestat şi fuziunea USB cu USR şi despre care Nicuşor Dan spune că a fost susţinută de un „avocat PSD”. În general sunt invocate probleme de procedură şi mai ales de siglă, probleme pentru care USR se judecă şi la instanţele centrale din capitală.

„50 de contestații au fost depuse până în 31 octombrie împotriva listelor de candidați depuse de Uniunea Salvați România pentru alegerile din decembrie 2016… Cele mai multe contestații au fost depuse de către Partidul Ecologist Român care a încheiat înțelegeri locale cu PSD. O contestație este depusă de Nicoleta Monica Petruț, persoana care a contestat și fuziunea USB cu USR, reprezentată de avocatul PSD. Până acum au fost respinse 8 contestații și nu a fost admisă niciuna. Este un atac premeditat împotriva USR: PSD încearcă în mod deliberat să blocheze accesul Uniunii Salvați România în alegerile parlamentare din decembrie, folosind tertipuri juridice menite să pună bețe-n roate unui partid nou. Este exact același lucru pe care l-a făcut PSD în noiembrie 2014 la alegerile prezidențiale. Atunci a încercat să oprească românii din diaspora să voteze, acum încearcă să oprească un partid nou, care promovează valori total opuse PSD-ului, să participe la alegeri”, a comentat Nicuşor Dan.