Benzină mai ieftină și infractori ținuți în pușcărie! „PNL onorează așteptările cetățenilor”

Nicolae Robu este mulțumit de Guvernul liberal! Primarul Timișoarei și-a exprimat susținerea pentru anularea recursului compensatoriu și eliminarea supraaccizei pe carburant.

Recursul compensatoriu a fost blamat de PNL pentru că a făcut posibilă eliberarea unor deținuți care au comis fapte grave. Abrogarea recursului de către Guvernul lui Ludovic Orban a fost bine primită de Nicolae Robu. Cu toate că recunoaște opțiunea de a elibera unele persoane închise pentru a evita sancțiunile din partea UE, Nicolae Robu susține că personale care au atentat la siguranța cetățenilor nu trebuiau să aibă parte de clemență. „PNL onorează așteptările pe care le-au avut cetățenii. Una dintre cele mai mari greșeli pe care le-a făcut PSD este că a eliberat infractori de-a valma. Pot înțelege că sunt presiuni din partea Uniunii Europene din cauză că nu sunt condiții locuibile în închisori, dar eliberarea trebuia făcută diferențiat, în funcție de faptele comise. Nu trebuiau eliberați criminali, violatori și tâlhari! Puteau fi puși în libertate oameni care chiar dacă recidivează nu creează rele majore. Nu trebuie să existe clemență pentru că acești oameni produc victime!”, a declarat Nicolae Robu.

În ceea ce privește eliminarea supraaccizei la carburanți, primarul Timișoarei salută decizia care va duce la reducerea evaziunii fiscale. Liberalul consideră că supraacciza nu își are rostul în condițiile în care prețul benzinei și al motorinei este mai mic în țările vecine. „Când ajungi la prețuri la carburanți mai mari decât în țările vecine îi determini pe marii consumatori să se orienteze înspre furnizorii acelor țări. Degeaba există supraacciza dacă la bugetul de stat nu se strânge mai mult. Eliminarea va duce la scăderea evaziunii fiscale în acest domeniu”, a concluzionat Nicolae Robu.