Benga, mulțumit după amicalele cu Poli și Ripensia [FOTO]

CSM Reșița a pierdut astăzi, scor 1-2 (0-0), pe terenul Ripensiei Timișoara, al doilea meci de pregătire al verii, dar prestația rosso-nerilor a fost una bună, care dă mari speranțe în Valea Domanului.

După 2-2 cu ASU Poli Timișoara, echipa pregătită de Tavi Benga și-a verificat astăzi potențialul cu o nouă reprezentantă a Ligii a II-a, Ripensia, impresia generală fiind că Reșița e mai solidă, mai matură și mai bună ca anul trecut. Apărarea e betonată în zona centrală de Mardare și Prodan, Miranda e stăpân la mijlocul terenului, Curtuiuș seamănă pericol de fiecare dată când are mingea, Săulescu sprintează fulgerător fie pe dreapta, fie pe stânga, iar Staicu a demonstrat încă o dată că are golul în sânge. A avut nevoie de doar câteva minute și o minge bună pentru a înscrie într-o formulă ofensivă în care l-a avut alături pe puternicul Ene. Poate cea mai frumoasă impresie a lăsat-o însă Toma, un puști talentat, tehnic și foarte bătăios. Moldovenii Izmană și Taciuc nu s-au mișcat nici ei rău pentru al doilea amical, dar e clar că e loc de mai bine.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157696376167022″]

Timp de o oră CSM a jucat bine, iar pe alocuri chiar foarte bine la Timișoara, a ratat câteva ocazii mari și a pus sub presiune o echipă a lui Ciprian Urican obișnuită să țină mult de minge și să controleze jocul. Ripensia a deschis scorul la o fază în care mingea i-a sărit rău portarului Zimmermann, ieșit mult în afara careului, astfel că Ungureanu a îndeplinit o simplă formalitate. La doar zece minute de la intrarea în teren, Staicu a restabilit egalitatea, care nu s-a păstrat însă decât vreo trei minute. În urma unei faze fize, Toader a boxat în bară și, din apropiere, Cluci a împins mingea în plasă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157699147849884″]

„Am prestat un joc bun, mai ales în primele 50-60 de minute, în  care am vrut să-i văd la lucru pe jucătorii care se apropie de primul unsprezece. În multe momente am pus în dificultate un adversar foarte bun, cu un antrenor foarte bun, Ciprian Urican. Am întâlnit o echipă bună, care construiește tot timpul și pune în dificultate adversarul, dar astăzi, în multe momente, am reușit să dominăm jocul, să-i punem sub presiune și, din punctul meu de vedere, ocaziile mai mari și mai multe le-am avut noi. Noi suntem abia la al doilea meci amical, în timp ce Liga a II-a începe sâmbătă. Mai avem trei săptămâni de pregătire, venim după o săptămână grea, cu câte două antrenamente pe zi. A fost un antrenament bun, am crescut față de săptămâna trecută și ăsta e un aspect pozitiv. Am jucat cu adsersari dintr-o ligă superioară până acum și pot să mă declar mulțumit de aceste două jocuri, sper să continuăm în același ritm și să creștem nivelul calitativ al echipei noastre”, a declarat antrenorul Tavi Benga.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/