Benga înainte de meciul cu U Cluj: ”Egalurile sunt doar o amăgire că nu am pierdut”

ASU Poli evoluează în deplasare la Cluj în ultima etapă din tur. Alb-violeții au un derby universitar cu cei de la ”U”, iar după forma bună din ultimele jocuri, echipa își propune un succes și în Ardeal.

Tavi Benga spune că nu e genul de antrenor care să se mulțumească cu un egal. ”Ne așteaptă un meci dificil cu o echipă de mare tradiție din fotbalul românesc. Este și o sărbătoare pentru ei. Probabil vor fi susținuți de un număr mare de fani, vor fi montați. Încercăm să scoatem maximul din acest joc, să câștigăm sau cel puțin să scoatem un egal. Consideră că echipa Clujului este una dintre cele mai valoroase din Liga 2. Prin prisma bugetului, au câțiva jucători de mare valoare, cum e Goga sau Florescu. Pe Goga îl cunosc foarte bine, l-am antrenat ca secund la ACS Poli, este un jucător pe care îl apreciez. Îl au pe Adrian Falub, un antrenor de mare experiență. Așteptările la ei sunt foarte mari, au ca obiectiv promovarea, joacă cu multă presiune. Mâine o să fie un meci foarte disputat și vrem să ieșim învingători. Eu îmi doresc să câștig, egalurile sunt doar o amăgire că nu am pierdut. Contează foarte mult o victorie, care te poate urca două-trei locuri în clasament. Un egal, la cât e de strâns campionatul, nu ajută foarte mult”, a precizat antrenorul lui ASU Poli.

Timișorenii au tot lotul valid, cu excepția lui Schieb și Manea. Fotbaliștii sunt încrezători, deși știu că nu va fi ușor pe Cluj Arena. ”Întâlnim o echipă bună, valoroasă. Pe parcursul campionatului am arătat că încercăm să demonstrăm că putem lupta cu echipa mai valoroase ca noi. Suntem încrezători, mergem la Cluj să luăm maximul. În deplasare avem mai multe victorii, dar nu neapărat faptul că jucăm în deplasare ne motivează mai mult”, a spus Jurj.

Sezonul trecut, Mircea Axente a jucat la U Cluj, fără să se acomodeze prea bine. ”Întâlnim un adversar important din Liga 2, cu pretenții de promovare. Ce e mai important e că noi suntem într-o formă foarte bună. Asta o arată și rezultatele din ultimele meciuri, ne dorim foarte mult să continuăm așa. Toți suntem nerăbdători, mă refer la noi jucătorii. Este un derby din punctul meu de vedere, prin prisma istoriei celor două cluburi. Suntem motivați, concentrați și ne dorim să scoatem un rezultat foarte bun”, a precizat Axente.

1000x100 casa brutarului

Jocul de la Cluj începe sâmbătă la ora 12 și e televizat.