Benga a reinventat festivalul de la Herculane: Răchie, Red Bull și dedicații pentru europarlamentarul Rareș Bogdan!

rares bogdan festivalul rachiei

A XX-a ediție a Festivalului Răchiei și Bucatelor Tradiționale din Banatul de Munte a fost cu adevărat una de neuitat!

Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, condus magistral de managerul Ioan Benga, a dat o altă culoare evenimentului la care producătorii de răchie erau obișnuiți să se făloșească în fața politicienilor, localnicilor și turiștilor cu licorile lor făcute din prune, cireșe, mere, pere sau gutui. Anul acesta, Benga a gândit un program ceva mai lung decât la edițiile precedente. Poate că așa se explică și prezența unor comercianți ai celebrei băuturi energizante Red Bull printre producătorii autohtoni de răchie, brânzeturi, preparate din carne și tot felul de dulcețuri. La asta chiar nu s-ar fi gândit nimeni ca să-i țină cât mai mult în picioare pe cei veniți să simtă parfumul de prună!

festivalulrachiei2021 1

Măcar a fost lume multă. Evenimentul a fost atât de bine promovat, încât au răspuns prezent doar câțiva producători, ce-i drept, unul venit tocmai din Serbia. De la el au fost rugați să cumpere toți cei cu dare de mână, nu de alta, dar omul nu putea trece vama înapoi cu alcoolul rămas de la marele festival. Lume a fost multă, politicieni, în special. Turiști, mai puțin. Au fost în schimb o mulțime de prezentatori, dar pentru că niciunul nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor sale, atunci când au fost invitați în scenă renumiții Ramona și Petrică Vița a pus mâna pe microfon chiar Ioan Benga. Și a făcut-o, într-adevăr, în mare stil, eclipsându-i pe antevorbitori.

ramona vita herculane

Programul artistic a fost și el unul pregătit minuțios. Doar ghinionul a fost de vină pentru că Ramona Vița și orchestra din spate au rămas fără sonorizare chiar în timpul spectacolului care îi bucura pe cei prezenți. Bine că n-au picat microfoanele și instrumentele atunci când, la comanda pesedistului Ioan Benga, în parcul central din Băile Herculane i s-a cântat tradiționalul „La mulți ani!” europarlamentarului PNL Rareș Bogdan!

Chiar a fost fain! Răchie multă și bună, slană și brânză de toate felurile, dulcețuri și sucuri naturale. Și cu Red Bull lângă ele chiar se poate spune că festivalul a prins aripi după 20 de ani!

dunca si rares bogdan

ferstivalulrachiei2021 2